Decidits els 15 finalistes que opten als Premis Ciutat de Sant Cugat

Les votacions dels santcugatencs han augmentat un 70% respecte a l'any passat i se n'han comptabilitzat més de 3.000

La Comissió de Propostes dels Premis Ciutat de Sant Cugat ha fet pública la llista dels quinze finalistes d'aquest certamen organitzat per l'Ajuntament. De les 31 candidatures proposades, la llista s'ha reduït a la meitat després de valorar també els més de 3.000 vots emesos pels santcugatencs.

Els quinze finalistes són:

La Coral Tardor, coral sorgida del Col·lectiu Gent Gran de la Floresta que aquest any 2015 ha celebrat el seu 25è aniversari. En aquests 25 anys moltes persones han estat partícips de la grandesa de la música, a través del cant, trobant-se un cap de setmana per assajar i passar-s’ho bé, en un ambient de màxima cordialitat i amistat. Porten el nom de la Floresta i Sant Cugat allà on actuen, fan intercanvis amb altres corals d'arreu de Catalunya i fomenten, d’aquesta manera, la germanor i la diversitat cultural.

Grup Mediterrània, el grup de dansa tradicional de Sant Cugat va néixer l’any 1994 com a secció de l’Esbart Sant Cugat amb la intenció de recuperar les danses del coreògraf Salvador Mel·lo i representar el folklore dels Països Catalans. Aquest any 2015 han arribat als seus 20 anys amb el naixement de Quadrigènia, el primer espectacle de creació pròpia. La joventut i l’empenta
són característiques que els defineix com a grup i això queda plasmat en l’alegria i la força dels seus balls.

Marc Serrahima jugador d’hoquei des dels 5 anys. El Club Júnior ha estat el seu club de referència on segueix participant de manera activa. Actualment ha començat a entrenar amb la selecció absoluta, amb el grup del CAR Catalunya i ha debutat en dos partits contra Irlanda. També ha entrenat amb la selecció espanyola sub21 per preparar el Mundial. L'any 2015, amb l'equip sènior del Junior van quedar segons al campionat de Catalunya d’hoquei sala i cinquens al campionat d'Espanya també d’hoquei
sala. A més, van aconseguir acabar cinquens a la lliga de Divisió d'Honor d’Hoquei Herba i quarts a la Copa del Rei.

La Residència Sant Salvador ha celebrat durant l’any 2015 el seu 25è aniversari i ha ofert els millors serveis a les persones grans. És un centre amb una capacitat per a 25 persones i ofereix la possibilitat que 18 persones assisteixin al seu centre de dia. La seva directora, Emília Costa, està molt implicada amb les activitats del municipi i promou diverses activitats intergeneracionals perquè es relacionin i es coneguin els infants i les persones grans.

Assadega’m, pel seu 20è aniversari. Per ser l’única entitat de tot el territori català (i també espanyol), formada per persones afectades per trastorns d’ansietat i depressió. L’entitat organitza activitats terapèutiques amb l’objectiu de pal·liar el malestar d’aquesta malaltia, que cada vegada pateixen més persones, i superar-la dia a dia.



Associació Astronòmica Sant Cugat-Valldoreix, per la iniciativa d’apropar les ciències de la llum a tots els públics, dins l’Any Internacional de la Llum a través de conferències científiques d’investigadors i catedràtics internacionals, propostes infantils, exposicions i concerts. Entitat sense ànim de lucre, fundada l’any 2009, actualment en formen part 168 socis.



Grup Teatre Espiral, pel seu 25è aniversari. Per ser tot un referent en el món del teatre amateur i per apropar la cultura a tots els racons de la ciutat. A més, des de l’any 1994, el Grup Teatre Espiral de Valldoreix organitza la Mostra de Teatre a Valldoreix amb la participació de grups de la comarca.



GFT, és un proveïdor internacional de solucions i serveis de Tecnologies de la Informació (TI) especialista en el sector financer amb seu a 11 països i present a Sant Cugat des de fa 13 anys. Actualment la multinacional alemanya dóna feina a més de 700 persones a la ciutat i preveu continuar ampliant el seu equip en els pròxims mesos. Durant el 2014, els plans d'expansió de l'empresa a Sant Cugat han augmentat la seva plantilla amb 200 nous empleats i l'han convertit en la filial internacional més gran del grup, obligant-la a reubicar-se a unes noves instal·lacions a la ciutat.

Dar Al-Amal: La Casa de l’Esperança, es va inaugurar ara fa 5 anys per atendre nens i nenes sahrauís que per la patologia mèdica que presenten no poden ser atesos als campaments de refugiats on viuen. Durant aquests cinc anys més d’una trentena de menors han pogut ser atesos per a patologies molt diverses: problemes de vista, d’oïda, de cor, amputacions... Aquests nens i nenes s’escolaritzen i viuen al pis fins que reben l’alta mèdica. El pis consta de 8 places i funciona amb dues monitores sahrauís que hi són de manera permanent i sobretot gràcies a la feina que fan voluntaris i voluntàries (compres, endreça, repàs escolar, lleure...) Sant Cugat està agermanat amb l’Aargub, un barri del campament de refugiats de Dajhla, des de l’any 2000.

Wise People, entitat sense ànim de lucre destinada a l’acolliment, ajuda, acompanyament i mediació de les persones que es troben en situació de recerca activa de feina. L’objectiu de Wise People és incrementar les oportunitats de trobar feina i, a la vegada, donar visibilitat al col·lectiu de més de 45 anys, especialment afectat per la crisi econòmica. En aquest sentit l’entitat busca la complicitat de tota la societat civil per optimitzar les opcions de les persones i accelerar la seva reinserció.

Associació de Veïns de Volpelleres, per ajudar a desenvolupar el Living Lab de la Biblioteca Miquel Batllori, el primer Living Lab de tot Europa que està ubicat dins d’una biblioteca. Per ser un exemple d’implicació i de dinamització veïnal que ha fet possible aquest espai d’innovació obert a tota la ciutadania.

Diables de Sant Cugat, pels seus 25 anys omplint de foc, música i gresca la ciutat. El plat fort de la celebració, va ser la presentació de la bèstia de foc, el correfoc dels 25 anys, que va comptar amb la participació de 25 colles d’arreu de Catalunya i una exposició fotogràfica, entre d’altres.

Cristina Casale, per la seva projecció internacional: Aquesta reconeguda pianista va fer el seu primer concert amb només 8 anys i la seva carrera com a concertista l’ha portat a tocar a diferents ciutats d’Europa i els Estats Units. L’any 2014 va rebre el premi Internacional de la creativitat al piano.

Banc del Temps, pel seu 10è aniversari: Els 480 socis i sòcies del banc del temps són l’ànima del projecte, ja que són ells qui proposen les activitats a dur a terme i organitzen intercanvis grupals, conferències, exposicions i festes i celebracions. A més, la secretaria del Banc és gestionada per persones del Banc del Temps que dediquen les seves hores al funcionament i la gestió del servei.

Arqbag: Està format per un conjunt de 8 arquitectes joves que han estudiat a l’Escola d’Arquitectura de Sant Cugat del Vallès (ETSAV). Des de la mateixa universitat han creat la plataforma PASaPAS, que desenvolupa projectes de Recerca-Acció al barri de Les Planes, on han focalitzat una part important del seu treball. Representen una nova manera d’entendre el treball d’un arquitecte. El seu objectiu principal és millorar la gestió dels recursos existents al barri, per tendir cap a un model urbà més eficient.  

Per ordre, les tres propostes que han tingut més vots són Dar-Al-Amal, l’entitat Assadega’m i els Diables de Sant Cugat.

Jurat dels premis

El jurat dels Premis Ciutat de Sant Cugat està format per representants dels grups polítics municipals, el fundador dels premis Santcugatencs de l'any (embrió de l'actual certamen), Ramon Grau; el darrer premi Extraordinari Ciutat de Sant Cugat, Josep Ferré; i ciutadans de significació rellevant, que enguany són: Gemma Aristoy (presidenta dels Castellers de Sant Cugat), Joan Salabert (president del CFU Mira-sol Baco), Josep Maria Rigau (periodista de TV3) i Josuè Sospedra, president de Sant Cugat Comerç i Artur Ribera (fotògraf del TOT Sant Cugat).

Els Premis Ciutat de Sant Cugat són un reconeixement a aquelles persones, entitats, associacions o empreses que han tingut un paper destacat al llarg de l’any. Els Premis Ciutat de Sant Cugat no tenen una dotació econòmica i consisteixen en una peça artística de l’escultor Salvador Juanpere i un diploma acreditatiu de la distinció.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem