Der Nordschleswiger guanya el 1r Premi AMIC Mitjans de Proximitat en la categoria europea

El jurat del Premi Internacional AMIC ha guardonat Der Nordschleswiger per la capacitat d'adaptar-se a l'entorn canviant dels mitjans de comunicació

El jurat de la primera edició del Premi Internacional AMIC Mitjans de Proximitat ha guardonat Der Nordschleswiger de Dinamarca en la categoria Unió Europea, per la seva capacitat per “adaptar-se a l’entorn canviant dels mitjans de comunicació, assegurant la seva supervivència i rellevància dins de la comunitat”.

El veredicte ressalta que una de les particularitats de la publicació és que produeix contingut informatiu local en alemany, llengua minoritària al sud de Dinamarca, un fet que “no només beneficia la minoria de parla alemanya, sinó que també contribueix a la diversitat cultural de la regió”.

El jurat també apunta que el mitjà destaca per la seva adaptació a l’entorn digital, l’aposta pel periodisme de servei i la captació d’audiències joves, cosa que “il·lustra la capacitat de les petites redaccions locals per a prosperar en l’era digital a través de la innovació i del fort compromís amb la seva comunitat”.

L’acte de lliurament dels guardons impulsats per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació se celebrarà el 19 de març a La Pedrera de Barcelona. Recollirà el guardó el cap de redacció de Der Nordschleswiger, Gwyn Nissen.

Els premis consten de tres categories. En la d’internacional s’ha distingit Outlier Media, de Detroit (Estats Units), anunciat la setmana passada, mentre que la categoria de mitjà en llengua catalana es donarà a conèixer durant la cerimònia a La Pedrera. La dotació és de 5.000 euros per a cada modalitat.

Més info: The Outlier Media de Detroit (EUA) guanyador del Premi Internacional AMIC

Casos d’èxits i ponències

Durant la jornada del Premi Internacional AMIC Mitjans de Proximitat, els guardonats de cada categoria exposaran el seu cas d’èxit. L’objectiu és promoure les millors pràctiques professionals entre els editors i els periodistes de mitjans de proximitat dels territoris de parla catalana, i alhora adoptar una perspectiva europea i internacional adreçada a detectar les millors novetats en mitjans d’informació de proximitat.

La jornada també comptarà amb ponències d’Aurélie Rousseau, presidenta del Festival de l’Info Locale; Jason Gibbins, director del projecte Local News Partnerships de la BBC, i Neil Chase, membre de la Local Independent Online News. Els tres abordaran la situació dels mitjans de proximitat en els respectius països.

A més, també s’atorgaran dos reconeixements: un a la trajectòria d’una persona, projecte o empresa que s’hagi distingit pel seu servei rellevant als mitjans de proximitat; i l’altre a la qualitat de la publicitat en continguts de marca que aposti pels mitjans de proximitat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem