Desallotgen el Casal de Joves La Xesca del local que okupava

La propietat ha entrat al local quan no hi havia ningú de La Xesca i ha canviat els panys i posat alarmes

El Casal de Joves La Xesca ha denunciat que han estat desallotjats del local que okupen des del febrer, al carrer de Borrell. "Avui, quan anàvem a fer assemblea ens hem trobat que han desallotjat il·legalment", assegurava el casal autogestionat a través de les xarxes socials aquest dijous. L'entitat ha convocat una concentració aquest divendres, 26 de març, a partir de les 18.30 hores a la plaça d'Octavià com a protesta.

 

Més info: La Xesca inaugura un nou espai per seguir amb el seu projecte social

Segons la Xesca, ha estat l'empresa propietària qui ha entrat al loca per recuperar l'espai: "Ha forçat la porta, ha posat alarmes i ha canviat el pany". Els fets van passar dijous al matí, quan no hi havia ningú dins. A més, denuncien que es van endur les seves coses: "Es tracta d'un desnonament il·legal per satisfer el lucre econòmic d'uns pocs, a més d'un robatori ja que no se'ns han retornat les nostres pertinences".

La Xesca és un casal jove autogestionat que va començar la seva història okupant un edifici a l'avinguda de Cerdanyola el 2016. Tres anys més tard, l'Ajuntament els va desallotjar al·legant una situació de risc per l'estat de l'immoble. El febrer de 2021 van okupar un nou local al carrer de Borrell. "Seguim amb la mateixa energia i motivació amb què vam engegar a fer aquest projecte ara fa quatre anys, construir un casal juvenil autogestionat, i continuar amb la voluntat de poder crear espais alternatius per als adolescents i veïns del barri", explicaven.

 
Comentaris

Destaquem