Desarticulen un grup especialitzat en el robatori amb força a centres comercials

El grup va robar en menys de tres mesos vuit establiments de l'àrea metropolitana, dels quals un estava situat a Sant Cugat

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal que robava establiments de centres comercials pel mètode de l'encastament. El grup va robar en menys de tres mesos vuit establiments en diferents centres comercials de l'àrea metropolitana, entre ells, un era de Sant Cugat.

El dia 19 de gener van ser detinguts cinc membres del grup, d'edats compreses entre els 20 i els 61 anys, de nacionalitats marroquina i espanyola, als quals se'ls considera presumptes autors de 12 robatoris amb força a establiments comercials i 9 robatoris i furts d'ús de vehicle. També se'ls relaciona amb el robatori de mercaderies de camions estacionats en àrees de descans de carretera.

La investigació es va iniciar al mes d'abril de 2017, quan els Mossos van tenir coneixement que s'havia produït un robatori amb força en una empresa de conserves de Llinars del Vallès. Fruit de la investigació es va poder determinar que el grup havia participat en diferents encastaments a establiments de telefonia, roba de primeres marques, perfumeria i inclòs una joieria d'importants centres comercials de l'entorn metropolità.

Els assaltants van aconseguir endur-se en algun dels robatoris fins a 35.000 euros en aparells de telefonia, o 50.000 euros en rellotges de luxe. Els productes que sostreien eren immediatament introduïts en els canals de revenda d'aquest tipus de material, en molts casos al cap d'escasses hores de perpetrar els encastaments.

A més de les cinc detencions, també es van realitzar entrades i escorcolls en cinc dels domicilis que els detinguts tenien a Barcelona i Sant Adrià de Besòs. Els detinguts van passar a disposició judicial el 22 de gener, i el jutge va decretar l'ingrés a presó de 2 dels membres i la llibertat amb càrrecs i obligació de comparèixer cada 15 dies a seu judicial de la resta de detinguts. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem