Descobreix l'alimentació que enfortirà les teves dents

Héctor Villalobos, l'odontòleg especialista en cirurgia, implants i pròtesis de Vitaldent parla de salut bucodental en edat adulta

Quins són els riscos de la salut bucodental per als majors de 65 anys?

L’envelliment pot comportar problemes periodontals i, en conseqüència, la possible pèrdua de les dents, per manca de suport. En l’esmalt s’observa l’aparició d’esquerdes i un major desgast, que pot derivar en problemes de sensibilitat. 

Quin és l’estat de salut bucodental a la ciutat? 

S’ha de fer molta feina, perquè de vegades falta més consciència de l’impacte que té la salut bucodental en la salut general i de la necessitat d’un bon manteniment. És important raspallar-se les dents tres cops al dia i netejar els espais interdentals. 

Quina alimentació podem fer per reforçar les dents?

Una dieta equilibrada. Vegetals, fruites i làctics. També podem reforçar l’esmalt fent tractaments de fluorització i utilitzant una pasta de dents específica.

És important visitar el dentista amb regularitat? 

S’ha d’anar al dentista cop l’any. En el cas de la gent gran i nens recomanaria fer una revisió cada sis mesos.

Quins són els aliments a evitar?

Els aliments que més incidència tenen són principalment els ensucrats i els àcids. D’altra banda, el cafè, el te o el vi poden provocar tincions.

Per arribar amb un estat bucodental bo, què has d’haver fet prèviament?

Depèn de la genètica. Tenir una dieta equilibrada i una bona higiene oral és bàsic. Evitar mals hàbits com el tabaquisme i fer revisions periòdicament ens ajudarà a mantenir una boca sana.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem