contingut promocionat
VITALDENT

Llengua vermella o blanquinosa? Pots tenir un problema de salut

Quan la llengua està vermella o blanca presenta problemes

La llengua, quan està sana, és de color rosa. Si observeu alguna pigmentació o taca, pot ser signe que alguna cosa no marxa bé. 

“Tinc taques en la llengua de color blanc, què em passa?”

• Leucoplàsia: Fa que les cèl·lules de la boca creixin en excés. Això condueix a la formació de taques blanques a la boca i la llengua.

Candidiasi oral: Es tracta d’una infecció per fongs que produeix taques blanques de mida gran. És més freqüent en nadons o persones de la tercera edat, especialment si porten dentadura o tenen el sistema immunitari afeblit.

• Liquen pla oral: Són unes línies blanques en la llengua. Si manteniu una higiene dental adequada, eviteu el tabac i limiteu el consum d’aliments que causen irritació, podreu solucionar el problema.

“La meva llengua està massa vermella, què em passa?”

Existeixen múltiples factors, entre ells, la deficiència de vitamines, com l’àcid fòlic i la vitamina B12.

• Llengua geogràfica: S’anomena així per la forma de les taques rogenques que es desenvolupen en la superfície de la llengua.

• Escarlatina: Qui té aquesta infecció pot desenvolupar llengua de maduixa. Acudiu al metge immediatament si teniu febre alta i la llengua vermella.

• La síndrome de Kawasaki: Aquesta malaltia, que acostuma a presentar-se en nens menors de 5 anys, afecta els vasos sanguinis, i pot causar llengua de maduixa. Durant la fase aguda acostumen a tenir una febre molt elevada i també poden presentar enrogiment i inflamació en mans i peus.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem