contingut promocionat
policlinic L

 

Policlínic Torreblanca implementa la pionera teràpia amb monòcits contra el dolor

El tractament es duu a terme en una única sessió en consulta mèdica ambulatòria, sense ingrés ni incapacitació

A la Unitat de medicina de dolor del Policlinic Torreblanca (Sant Cugat del Vallès) incorporen la tècnica més capdavantera en l'actualitat per a la regeneració de teixits mitjançant l'ús de "monòcits". Aquest nou procediment porta més enllà l'exitós tractament de Plasma Ric en Plaquetes (PRP) que des de fa uns anys el centre està aplicant als pacients amb dolor crònic i molèsties articulars.

 

Policlinic B


Què és un monòcit?

Els "monòcits" són cèl·lules integrants dels glòbuls blancs que es desenvolupen en la medul·la òssia, amb funcions de protecció, defensa i regeneració mitjançant el sistema immunitari. El seu paper en aquest tipus de tractament és la lluita contra la inflamació i la degradació dels teixits malmesos.

El tractament amb "monòcits" és un tractament fet a mida per a cada pacient a partir de la seva pròpia sang. Per tant, sense efectes secundaris ni rebuig.

L'equip de traumatologia de Policlínic Torreblanca, liderat pels doctors A. Pairó i D. Adán, amb més de quinze anys d'experiència en tractaments regeneratius, utilitzen aquesta nova tècnica després d'un estudi minuciós del pacient en casos d'artrosi i danys articulars. Els pacients que tracten en el seu servei de traumatologia són tan pacients d'edat avançada com també persones que, fins i tot sent joves, pateixen aquest tipus de molèsties. Igualment, s'obtenen excel·lents resultats en tractar lesions de repetició que acostumen a donar-se en esportistes.


El tractament amb monòcits:

Després de l'extracció de sang del mateix pacient i mitjançant un elaborat procés de filtratge, obtenim una mostra amb alt contingut de "monòcits". Aquesta mostra és infiltrada en les articulacions danyades, iniciant-se així el procés de reparació.

El tractament es duu a terme en una única sessió en consulta mèdica ambulatòria, sense ingrés ni incapacitació. El pacient pot seguir amb la seva activitat diària posteriorment.

El nombre de sessions i el període entre elles dependrà de diversos factors analitzats per l'equip mèdic abans d'iniciar el tractament, com ara la gravetat de la lesió, el tipus de lesió i la casuística de cada pacient. Des de Policlínic Torreblanca constantment ampliem i desenvolupem noves tècniques terapèutiques i de diagnòstic, pensant en la salut i la millora de la qualitat de vida dels nostres pacients.

Aquest tractament és una alternativa, en molts dels casos tractats, a una intervenció quirúrgica, esborrant el dany crònic i les molèsties existents.


Unitat de Medicina del Dolor de Policlínic Torreblanca

prp.torreblanca@grup-policlinic.com
Telèfon: 667 649 444

Especialistes en tractaments biològics i reparatius múscul esquelètics:

Dr. D. Adán Col. 33.454 COMB.

Dr. A. Pairó Col. 27.311 COMB

Més informació
 
Comentaris

Destaquem