contingut promocionat
Captura de pantalla 2019 10 24 a las 12.02.42

 

Detecta si els teus fills tenen mals hàbits dentals i assegura el seu desenvolupament

Ortodòncia Sant Cugat ofereix els millors serveis per la dentadura dels més petits

Hi ha certs hàbits que s'inicien en l'etapa infantil i que poden influir de manera negativa en el desenvolupament fisiològic de les arcades dentàries. Els hàbits orals poden ser la causa d'una maloclusió o accentuar-la, interferir en la correcta erupció dentària i posterior col·locació de les dents i, fins i tot, augmentar el risc de patir deformacions dentoesquelètiques. Els professionals de la salut com els pediatres, odontòlegs i ortodontistes infantils han de valorar i identificar aquests hàbits com més aviat millor per posar solucions i evitar en la mesura possible el desenvolupament de maloclusions.

Per tractar aquests pacients, cal començar modificant la conducta. Els pares, si observeu aquest tipus d'hàbits, hauríeu d'acudir a un professional per valorar gravetat i possible solució.

Els hàbits que més problemes comporten

Un dels hàbits que més freqüentment es troben els ortodontistes és l'hàbit de succió. La succió pot ser de llavis, galtes, dits o xumets i poden produir entre altres:

  • Compressió de les arcades dentàries i debilitat de l'os alveolar o paladar.
  • Vestibularització i protrusió de les dents anteriors, és a dir, les dents surten cap a fora.
  • Mossegada oberta anterior i mossegada creuada.
  • Un dels més comuns és l'hàbit de succió del polze quan el nen s'introdueix el dit a la boca per xuclar. Costum que hauria de desaparèixer al més aviat possible i especialment abans dels 3 anys, ja que la succió del polze durant més de 6 hores produeix deformacions dentoesquelètiques. Si es deixa de xuclar el dit a aquesta edat, les petites alteracions sofertes es poden resoldre de forma espontània.


Altrament, es pot desenvolupar qualsevol de les maloclusions anteriorment esmentades, així com la retrusió postural de la mandíbula. Per tractar aquests pacients, cal començar modificant la conducta i després, en cas necessari, realitzar el tractament adequat per un ortodontista infantil. Per tot això a Ortodoncia Sant Cugat recomanen fer revisions ortodòntiques preventives als 6 anys.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem