FOTOS: La diada de Sant Jordi comença amb força a Sant Cugat, pendent dels núvols

Floristes i llibreters valoren positivament l'arrancada del dia i esperen més afluència de gent a la tarda

Sant Jordi a Sant Cugat. FOTO:  Bernat Millet.

Sant Jordi a Les Planes. Foto: Bernat Millet.

Sant Jordi ha començat a Sant Cugat i els més matiners ja han comprat la rosa i el llibre. Les llibreries i floristeries estan satisfetes amb l'arrancada del dia, però esperen molta més gent a la tarda. Els núvols han respectat el matí però han descarregat una mica a la 13 h.

Parades de llibres a la plaça d'Octavià. FOTO: Bernat Millet

Parades de llibres a la plaça d'Octavià. FOTO: Bernat Millet

La Diada ha començat amb el Sant Jordi infantil a la plaça del Coll, amb contacontes i un concert. Paral·lelament, a la plaça U d'Octubre s'estrenaven el Griu i l'Amfisbena, les noves bèsties fantàstiques de la colla infantil de Geganters de Sant Cugat. I a plaça d'Octavià, rambla del Celler i Quatre Cantons començaven a moure's les roses i els llibres.

Presentació del “Conte del Griu i l’Amfisbena”. FOTO: Bernat Millet.

Presentació del “Conte del Griu i l’Amfisbena”. FOTO: Bernat Millet.

Mira-sol també ha fet festa amb l'espectacle Ballalacanalla, de la Companyia Capicua. Però la jornada de Santa Jordina de La Floresta finalment s'ha ajornat a diumenge 24 d'abril.

Al migdia, quan ha començat a ploure, l'Orquestra Simfònica Fusió ha ofert un concert de Sant Jordi al Celler Modernista. L'entitat també fa roses musicals a la seva paradeta de la plaça d'Octavià.

Concert de Sant Jordi de Fusió Sant Cugat. FOTO: Bernat Millet.

Concert de Sant Jordi de Fusió Sant Cugat. FOTO: Bernat Millet.

Els llibres més venuts estan sent Roma soy yo, de Santiago Posteguillo, La Vall de la Llum de Toni Cruanyes i Benvolguda de la santcugatenca Empar Moliner, segons la llibreria Paideia. Les roses que estan tenint més èxit són, com sempre, les vermelles. Però el Joaquim del centre de jardineria Masó Navarro assegura que les roses blaves "també estan triomfant bastant enguany".

Les fleques també agafen protagonisme amb el pà de Sant Jordi, tot i que al Turris confessen que la llarga cua que hi ha a fora "hi és cada dissabte".

Més info: Les activitats per la Diada de Sant Jordi arriben a tots els racons

Roses a la plaça d'Octavià. FOTO: Bernat Millet

Roses a la plaça d'Octavià. FOTO: Bernat Millet

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem