El Banc del Temps celebra 12 anys amb més de 500 socis i 400 hores intercanviades

L'entitat promou l'intercanvi de serveis entre socis

El Banc del Temps de Sant Cugat ha celebrat aquest dissabte, 28 de gener, a la Casa de Cultura, el seu 12è aniversari.

Un aniversari que tal com ha destacat la tinent d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Progrés Social i Habitatge, Susanna Pellicer, mostra la consolidació del projecte. "És un projecte que quan l'Ajuntament hi va començar a pensar, va trobar suport de molta gent. Any rere any, va augmentant el nombre de persones i els tipus de serveis van variant. Ho valorem molt positivament, perquè és una manera de cohesió social i és una bona manera de conèixer gent i, això, ajuda a ser una ciutat millor".

Per la seva banda, el soci del Banc del Temps Jaume Ibars, que fa 6 anys que és usuari de l'entitat, destaca que "en el Banc del Temps som tots voluntaris amb ganes de col·laborar i donar-nos serveis els uns amb els altres sense cap necessitat que sigui una obligació".

521 socis i 403 hores intercanviades

El Banc del Temps ha tancat el 2016 amb un total de 521 socis actius, dels quals 341 són dones.

L'entitat promou l'intercanvi de serveis individuals o grupals entre els seus socis.

En aquest cas, pel que fa als intercanvis individuals els més destacats durant l'últim any han estat els treballs manuals, amb un total de 13 hores; passejar gossos, amb 8; dubtes d'internet, amb 7; i decoració d'interiors, amb 5. En total, els socis han intercanviat de manera individual 57 hores.

D'altra banda, pel que fa a l'intercanvi grupal, destaquen la conversa en anglès, amb 74 hores; la teràpia de grup, amb 57 hores i el Txi-Kung amb 59 hores. Aquestes, juntament amb altres activitats, han sumat un total de 346 hores intercanviades.

Paral·lelament a aquestes activitats, durant el 2016 el Banc del Temps ha ofert altres serveis com xerrades, conferències i altres trobades.

El Banc del Temps

El Banc del Temps va néixer a Sant Cugat l'any 2004 amb l'objectiu de promoure l'intercanvi gratuït de serveis entre les persones, per ajudar a resoldre necessitats de la vida quotidiana.

Està promogut per l'Ajuntament de Sant Cugat en col·laboració amb l'Associació Salut i Família i el seu funcionament consisteix en què cada persona ofereix uns serveis o activitats i, a canvi, pot demanar serveis a altres socis. La unitat d'intercanvi és l'hora, amb independència del servei que s'ofereix. Els intercanvis són sempre gratuïts, ja que la base de la transacció no són els diners sinó la quantitat de temps.

L'any 2015, el Banc del Temps guanyava el Premi Ciutat de Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem