El col·lectiu mèdic de l'Hospital General, en contra de l'exclusió del sistema públic

La Junta Facultativa de l’Hospital Universitari General de Catalunya ha emès un comunicat lamentant que excloure el centre de la xarxa pública perjudicarà als treballadors

Els facultatius de l’Hospital General de Catalunya demanen al Conseller de Sanitat, Toni Comín, que es replantegi la sortida del centre hospitalari de la xarxa pública. El col·lectiu mèdic de l'HGC, representat per la Junta Facultativa,  defensa la "tasca realitzada i l'encaix en el sistema" públic i alerta que la decisió pot provocar la pèrdua de llocs de treball. La Junta assegura que la sanitat pública suposa el 12% de tots els ingressos de l'Hospital General.

"Parlar de lucre en la sanitat pública és políticament incorrecte", exposa el comunicat del col·lectiu mèdic, que afegeix que no és un inconvenient: "Aquest lucre no s’ha aconseguit reduint la millor atenció als pacients públics, ni mal pagant als treballadors, ni disminuint plantilles, sinó per la via de l’eficiència".

La Junta Facultativa assegura també que l'HGC se sotmet a les mateixes avaluacions i auditories que la resta d'hospitals públics i obté "resultats excepcionals". "Com a metges, tenim cura dels nostres pacients i els hi donem la millor assistència possible amb independència de la seva procedència, pública o privada", afegeixen.

Amb tot, agraeixen el suport que han rebut fins ara de la Generalitat, recordant que quan el centre va fer fallida econòmica el 2001, es va realitzar un contracte per 10 anys d’activitat pública, complementari a l’activitat privada, per tal de garantir la viabilitat del centre i dels llocs de treball. El 2011 es va fer un nou contracte, "que mantenia un suport a la sanitat pública, especialment per pacients de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, i assegurava uns llocs de treball".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem