El Consell d'Infants proposa formació específica per combatre l'assetjament escolar

Els 34 nens i nenes que formen aquest òrgan s'han reunit fins a 8 vegades des de la constitució del consell, el novembre passat

El Consell d'Infants ha presentat les conclusions del 2016-17 aquest dimecres, 14 de juny. El mes de novembre passat, el Consistori els va demanar que treballessin sobre l'assetjament escolar. Un encàrrec que havia de servir perquè els infants reflexionessin i per proposar accions per promoure una convivència positiva i evitar situacions d'assetjament a les escoles. 

Després de 8 sessions de treball, el Consell d'Infants ha realitzat 5 propostes.

  • Difondre l'existència del bulling per tots els canals possibles. (Mitjans de comunicació, cartells al carrer...)
  • Fer formació específica al professorat.
  • Fer formacions i cursos subvencionats per a familiars i per a tota la població en general. 
  • Crear instruccions i protocols per a les escoles més concrets. 
  • Posar a l'abast de tots els infants, especialment dels més petits i dels adolescents, el màxim de recursos possibles. 

Tal com han dit els infants durant la presentació de les conclusions "la informació és bàsica per afrontar les situacions existents i que cal pensar, buscar i trobar solucions per a tots els casos, establint protocols d'actuació i fent sortir a la llum l'existència d'aquestes situacions. Que deixi de ser un tema que, de vegades, s'amaga i que se'n parli. Fer com si no existís i com si no passés res, només pot servir per allargar el problema". 

Per la seva banda, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha felicitat a tots els membres del Consell d'Infants per la tasca que han fet al llarg de l'any en aquest aspecte. Una temàtica que enguany era, potser més seria que en les anteriors edicions. De fet, una de les conclusions del Consell d'Infants d'enguany, ha estat que de cara a pròximes edicions es "tractin temes més divertits".

El Consell d'Infants està format per 34 infants de 5è i 6è de primària de 17 escoles de Sant Cugat: Àgora, Avenç, Catalunya, Ciutat d'Alba, Collserola, Creanova, Gerbert d'Orlhac, Hatikva, Joan Maragall, La Farga, La Floresta, L'Olivera, Pins del Vallès, Pureza de María, Santa Isabel, Thau i Viaró.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem