El Consell de Joves proposa més suport a les víctimes d'assetjament escolar

Els joves 13/16 també han plantejat millores als parcs de la ciutat i més activitats juvenils durant la Festa Major

Treballar per ampliar el suport a les víctimes d'assetjament escolar, millorar els equipaments als parcs municipals, i ampliar el nombre d'activitats juvenils a la Festa Major, són les principals propostes fetes pel Consell de Joves 13/16 de Sant Cugat del Vallès durant el curs 2016/17. Així ho han expressat els membres del Consell durant la sessió de cloenda, celebrada aquest dilluns, 29 de maig, a la Sala de Plens de l'Ajuntament.

El Consell de Joves d'aquest curs es constituïa el 7 de novembre amb l'encàrrec de reflexionar sobre l'assetjament escolar i la utilització de l'espai públic a la ciutat, així com seguir fent propostes per millorar la Festa Major adreçada als joves. Durant aquests mesos, els 28 joves que en formen part, per primer cop representant els 14 centres de secundària de Sant Cugat, s'han reunit mensualment per intercanviar sensacions i experiències als seus centres escolars i així elaborar un seguit de propostes per transmetre a l'Ajuntament.

Els joves s'han reunit mensualment per elaborar les propostes FOTO: Localpres

Pel que fa al tema de l'assetjament escolar, els joves creuen que cal treballar per "fomentar l'entorn de suport a les víctimes". En aquest sentit, han proposat quatre accions: organitzar un concurs d’espots de vídeos, una caminada, o pedalada popular; fer un torneig esportiu contra l'assetjament; impulsar un fòrum en línia on assessorar sobre el tema; i fer un cicle de xerrades als centres educatius amb psicòlegs especialistes en el tema.

Per millorar els espais públics, els joves consideren com a primordial la millora dels parcs i dels seus equipaments. En aquest sentit, proposen instal·lar-hi punts WiFi i de recàrrega de mòbils; ubicar-hi lavabos públics; posar-hi més enllumenat;  alliberar algun mur per fer-hi graffitis; i instal·lar més equipaments esportius.

Finalment, pel que fa a noves propostes per a la Festa Major, els joves santcugatencs aposten per més varietat d'estils musicals; més tornejos esportius; que s'abaixin els preus de les atraccions; i que hi hagi més diversitat d'atraccions.

El Consell d'ha celebrat a la Sala de Plens FOTO: Localpres

Eloi Rovira, regidor de Joventut, presidint el Consell, ha explicat la resposta de l'Ajuntament davant les propostes. En termes d'assetjament escolar, ha valorat molt positivament les aportacions dels joves, i ha explicat que s'han traslladat als Serveis Educatius per tal que elaborin propostes que es faran arribar als centres.

En relació als espais públics, ha explicat que les propostes dels joves s'han tingut en compte en projectes com l'espai juvenil de mira-sol, i ha explicat que s'estan portant a terme millores als diferents espais, ja que "l'Ajuntament aposta per aquesta línia". Finalment, pel que fa a la Festa Major, Rovira ha apuntat que el Holi Festival repetirà, i que s'inclouen propostes com el Team Party o el Dance Zone, a proposta dels joves. Igualment, ha apuntat que es fomentaran els tornejos esportius a l'espai Esport al Carrer.

En la mateixa línia, Esther Salat, regidora d'Educació, ha apuntat que el darrer dia de curs escolar, el 21 de juny, se celebrarà novament el Va Parir Tour, una proposta que va sorgir del primer Consell de Joves.

L'acte també ha comptat amb representants d'altres forces polítiques amb representació al consistori (ERC-MES, ICV-EUiA, PSC i Cs), que han encoratjat als joves a seguir dient la seva sobre com millorar la ciutat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem