El Corpus Christi torna a Sant Cugat

La celebració religiosa tindrà lloc aquest diumenge 18 de juny

El Corpus Christi torna a Sant Cugat el pròxim diumenge 18 de juny, una de les tradicions cristianes més destacades a la ciutat, i que inclou la processó que es farà després de la Missa Major als jardins del Monestir, damunt una catifa de flors de 14 metres que hauran confeccionat durant tot el dia els voluntaris de la parròquia. 

 

La jornada s'iniciarà dissabte 17, amb la preparació de les flors per la catifa del Corpus, a la Casa Abacial. Des de primera hora del matí del diumenge es col·locarà el tradicional "ou com balla" a la Llotjeta que es podrà visitar durant tot el dia de diumenge A més, a les 9 h serà el muntatge de la catifa de flors i a les 19 h la Missa Major, amb col·lecta per Càritas, i la Processó del Santíssim pels Jardins del Monestir. A les 20.30 h es farà la Cloenda popular amb una festa que comptarà amb la música de Pau Tarruell, fundador de la Companyia d'Espectacles Bufanúvols, i la participació dels Geganters de Sant Cugat. 

 

La festa del Corpus Christi té un origen medieval i va ser instituïda pel Papa Urbà IV l'any 1262. Va servir a l'Església per a la veneració pública del sagrament de l'eucaristia, exaltant la doctrina del cos de Crist, enfront dels que la negaven. Avui dia representa un dels esdeveniments religiosos, socials, culturals i festius amb més transcendència. Cada any, la celebració religiosa acull a més d'un miler de santcugatencs.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem