El FesCamp aposta per mantenir el nou format en les pròximes edicions

El festival seguirà oferint activitats durant l'any, amb una jornada de posada en comú

Més de 200 persones han participat de la tercera edició del FesCamp, el Festival de l'Art i Sostenibilitat, que vivia la seva jornada de posada en comú el cap de setmana del 26 al 28 de maig a la plaça de Barcelona de Sant Cugat. Un festival que enguany deixava Mira-sol per estendre's a tota la ciutat, que programava activitats durant tot el curs, i que canviava la jornada final d'un dia, a tot un cap de setmana d'activitats.

Un canvi, el d'ubicació, que ha estat positiu per a la seva visibilitat. Com destaca Sergi Selvas, membre coordinador del FesCamp, "el canvi va significar tenir un públic més divers que els altres anys, quan geogràficament era molt concentrat a Mira-sol. A més, l'extensió en el temps, tres dies, ha permès duplicar el nombre de persones que van passar per la jornada", arribant a superar les 200.

A partir de fer participar entitats i veïns de la ciutat i amb projectes artístics com a fil conductor, el festival pretén visibilitzar, activar la reflexió crítica i obrir el debat sobre problemàtiques i oportunitats en relació a la sostenibilitat ambiental.

Enguany eren quatre els projectes seleccionats: Ciutat bombolla: engranatges d'un estil de vida; Sentim l'aigua; Oficina de relació interespècies; i Memòria Oral de resistències locals: tothom a la plaça!. Uns projectes que es van presentar amb les activitats organitzades el cap de setmana.

Entre les propostes més destacades, el dinar popular vegetarià (45 persones), o la representació teatral participativa de Nus Teatre (60 persones).

Entre els tallers hi havia la construcció d'una yurta. FOTO: Artur Ribera

Les activitats continuaran el que resta de curs. "La jornada FesCamp és una posada en comú, però encara hi ha activitats programades fins a final de curs, que s'anunciaran a la pàgina web", afegeix Selvas.

Pel que fa al canvi de format, Selvas apunta que es mantindrà l'aposta d'enguany. "A més de la jornada de presentació, fem activitats durant tot l'any. És una de les apostes d'enguany, que no fos un esdeveniment d'un cap de setmana, sinó un procés que es va fent. L'aposta seguirà sent aquest format".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem