El govern estudia on derivar els 2.000 pacients públics de l'Hospital General

El contracte del CatSalut amb l'hospital privat de Sant Cugat acaba el 31 de desembre

El conseller de Salut, Toni Comín, ha anunciat que en els pròxims dies s'obriran les negociacions per acabar amb l'externalització de la sanitat pública a l'Hospital General de Catalunya (HGC), ubicat a Sant Cugat i amb qui el CatSalut finalitza el contracte el 31 de desembre. Segons ha dit Comín, s'està analitzant la capacitat disponible dels hospitals de la zona per absorbir les entre 1.500 i 2.000 altes que ara es deriven a l'HGC, del grup QuironSalud. El pressupost total per afrontar aquest projecte és de 13,5 milions d'euros.

En aquest anàlisi, ha explicat que s'està mirant quins centres podrien absorbir l'activitat perquè també es complissin els requisits de no afectar la qualitat assistencial i que els pacients puguin ser assistits el més a prop de casa. Així, Salut es troba en la "primera fase" del procés fins decidir on es trasllada l'activitat. El trasllat de l'activitat, han afirmat, anirà acompanyant del trasllat dels professionals que fan aquesta activitat i del pressupost per fer-la.

Més recursos per la pública

Comín ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat als treballadors d'aquest centre assegurant-los que l'exemple de la Clínica del Vallès és "una senyal clara" que s'ha fet "sense perjudicar" els empleats. "Que mirin com s'ha fet el primer procés i veuran que s'ha fet sense que quedi ningú acomiadat i això els hauria de donar l'expectativa que el segon es farà igual", ha asseverat. I és que el govern ja ha conclòs les derivacions de la Clínica del Vallès, centre privat com l'Hospital General que fins al 15 d'agost rebia pacients de la sanitat pública.

El conseller ha destacat que el procés del Taulí ha complert les tres premisses que el departament s'havia marcat: "cap treballador al carrer, sense conseqüències des del punt de vista assistencial i sense perjudici a les finances públiques". "Hem vingut a confirmar el que en el seu moment vam prometre", ha dit. Sobre els recursos, ha insistit amb el fet que amb els cinc milions d'euros públics que rebia la Clínica del Vallès, el Taulí, l'hospital públic que acull ara els pacients, "podrà fer les mateixes altes que es feien a la clínica i unes quantes coses més".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem