Negociacions encallades entre els treballadors de l'HGC i la conselleria

L'Hospital General i el conseller de Salut, Toni Comín, es van reunir divendres 14 d'octubre

El grup de crisi de la part social de l'Hospital General, format per Comissions Obreres, l'Associació Professional de Facultatius i la Junta Facultativa es van reunir, el passat divendres 14 d'octubre, amb el conseller de Salut, Toní Comín, per mirar de trobar una resposta a la situació actual i futura dels treballadors del centre, en cas que aquest deixi de formar part de la xarxa sanitària pública.

Una reunió que Roser Morraja, presidenta del Comitè d'Empresa de l'Hospital General, ha qualificat de "molt tensa". De fet, Morraja es va sentir "insultada i amenaçada" en més d'una ocasió.

A la reunió també hi van assistir l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, i la tinent d'alcalde de Cicle de Vida, Susanna Pellicer. Tot i que tal com ha destacat Morraja, Conesa i Pellicer van abandonar la reunió al principi, després d'una situació "molt tensa amb el conseller".

Després d'aquest episodi, va començar la reunió entre el conseller Comín i els representants de l'Hospital General. En aquesta, el conseller els va assegurar, tal com destaca Morraja, "que la decisió ja esta presa i el pla es portarà a terme. L'únic que cal acordar amb l'empresa és què passarà amb els treballadors".

Segons Morraja, el conseller va repetir en més d'una ocasió que miressin com havia anat la sortida de la xarxa sanitària pública de la Clínica del Vallès. Una sortida que ha preservat la feina de 32 treballadors que han estat derivats a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell i a l'Hospital de Terrassa, però canviant-los les condicions contractuals.

La presidenta del Comitè d'Empresa de l'Hospital General de Catalunya ha destacat que de la reunió no va poder sortir ni amb una xifra de treballadors de l'Hospital General que podrien ser derivats a altres centres, ni amb quines garanties ho faran.

La sortida de l'Hospital General del sistema sanitari públic està prevista per al 31 de desembre, fet que afectarà prop de 150 treballadors. Per això mateix, Morraja considera que "el temps no ajuda".

Des de l'HGC ara s'estan recollint firmes, que seran entregades al pròxim ple municipal, que tindrà lloc dilluns 24 d'octubre. De fet, l'HGC estarà present a la Festa de Tardor, aquest diumenge 23, amb una paradeta per tal de recollir signatures dels santcugatencs que es vulguin sumar a la demanda per evitar l'exclusió de l'hospital de la xarxa sanitària pública.

Per altra banda, Morraja ha afegit que durant la reunió li van comentar al conseller que si no hi ha pressupost per fer l'Hospital Vicens Ferrer, que havia de ser l'hospital públic de referència a Sant Cugat, que s'utilitzi l'Hospital General com a tal. Tal com explica Morraja, li vam demanar al conseller "que arribi a un acord amb QuironSalud, l'empresa que gestiona l'HGC. Nosaltres no tenim cap poder en això, nosaltres l'únic que volem és que tothom hi guanyi, que entre el tot i el res hi pot haver un entremig". 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem