El Grup TEA Sant Cugat impulsa un seguit d'activitats per conscienciar sobre l'autisme

El 2 d'abril és el Dia Mundial de la Conscienciació sobre l'Autisme, i el Grup TEA prepara un seguit d'activitats durant tot el mes per focalitzar en la conscienciació

El Grup TEA Sant Cugat ha preparat un seguit d'activitats, dins del programa 'Abril per l'autisme', que engloba diferents accions de sensibilització i informació sobre l'autisme. De fet, el dimarts 2 d'abril es commemora el Dia Mundial de la Conscienciació sobre l'Autisme, i per celebrar-ho, l'entitat prepara fins a 3 accions, tot i que aquestes no seran les úniques, ja que també n'hi ha de programades per al dia 6 i el dia 28 del mateix mes.

Dimarts 2 d'abril

L'entitat prepara fins a 3 activitats per al Dia Mundial de la Conscienciació sobre l'autisme. Per començar, amb la col·laboració dels Cinemes de Sant Cugat i l’Ajuntament de Sant Cugat, es projectarà el documental Peixos d'aigua dolça (en aigua salada), a les 19 h, als Cinemes Sant Cugat. Hi haurà col·loqui posterior amb els seus directors i alguns dels participants.

D'altra banda, es durà a terme l'acció TEAstimo!, en la qual hi participaran diferents centres educatius del municipi, que es basa en la en la formació de set figures humanes de trencaclosques de diferents colors amb la lectura d’un manifest per part d’una alumna com a tancament de l’acte. Paidos també farà diferents activitats lúdiques de sensibilització entre els alumnes de les escoles durant el temps de migdia.

A més, durant tot el dia el Mercat Vell romandrà il·luminat de blau, color que simbolitza l'autisme.

Dissabte 6 d'abril

Durant la jornada del dissabte 6 d'abril, L'Associació de Comerciants Centre Vila repartirà un globus blau i un díptic a cada client, fent el recordatori del Dia Mundial per tot el centre de vianants. A més, es col·locarà una carpa informativa en la qual els voluntaris del Grup TEA convidaran a participar a un joc de sensibilització del Trastorn de l’Espectre de l’Autisme (TEA) als vianants de totes les edats.

Diumenge 28 d'abril

Conjuntament amb l’Ajuntament de Sant Cugat, Paidos i els Cinemes de Sant Cugat, el Grup TEA impulsa el cicle de Cinema per a tothom, la primera sessió del cicle de cinema adaptat per a infants amb TEA (Trastorns de l’Espectre de l’Autisme) i oberta a tothom, començarà amb la projecció de la pel·lícula El parque mágico, el diumenge 28 d’abril a les 12h. Les sessions es faran en condicions especials de so i de llum i al vestíbul hi ha espais de descans i activitats amb monitoratge per als infants que necessitin sortir de la sala. La reserva d’entrades es podran fer a través de la web de Grup TEA Sant Cugat.

 


 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem