Sant Cugat fa força per conscienciar sobre l'autisme

En el marc del Dia Mundial de la Conscienciació sobre l'autisme, l'Ajuntament col·labora amb diferents entitats del municipi, que han organitzat una sèrie d'activitats durant l'abril

Cada 2 d'abril es commemora el Dia Mundial de la Conscienciació sobre l'autisme i, per aquest motiu, diferents entitats santcugatenques relacionades amb persones i familiars de persones amb autisme han organitzat un seguit d'activitats, amb la col·laboració de l'Ajuntament, que es desenvoluparan al llarg del mes d'abril. En aquest sentit, Susanna Pellicer, tinent d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Progrés Social i Habitatge i regidora de Cooperació, ha afirmat durant la presentació d'aquest programa d'activitats que "a Sant Cugat tenim tot el ventall d'oferta i oportunitats que pot tenir una persona amb TEA". "Cal celebrar aquest dia tant reivindicatiu", ha afegit.

A més, durant la presentació han participat representants de totes les entitats i empreses de Sant Cugat que tenen relació amb l'autisme, com per exemple Meritxell Alòs, del Grup Gurú, una entitat que té una residència amb capacitat per a 48 persones amb TEA, i que treballa en la millora de la qualitat de vida d'aquestes persones. Alòs ha explicat que durant l'any, i sota el paraigua d'Autismo Europa, han estat exigint als partits polítics europeus diferents mesures en la cerca d'aquesta millora de la qualitat de vida de les persones amb autisme.

D'altra banda, Maria González, del Grup PAIDOS, ha explicat l'activitat que ha organitzat l'entitat durant el dimarts 2 d'abril, amb la col·laboració de diferents escoles públiques del municipi. I és que els alumnes han realitzat diferents cadenes humanes en cada un dels centres col·laboradors, formant figures que, juntes, en creaven una de gran. "La nostra intenció era fer partícips als infants i que ells aportessin idees sobre què pensaven de l'autisme", ha afirmat González. La presidenta del Grup TEA, Noemí Vives, també ha explicat els objectius d'aquesta associació de familiars de persones amb TEA: "Procurem millorar la qualitat de vida dels nostres familiars, amb coses tangibles", ha dit.

Més info: Vives: "Falta sensibilitzar per conèixer les necessitats de les persones amb TEA"

L'empresa Dinamiks Educació Lleure i Esport organitza una pedalada per conscienciar, el pròxim dissabte 6 d'abril. Un representant de l'empresa, Jordi Miró, ha explicat que "l'esport es pot utilitzar com a eina per a millorar la qualitat de vida de les persones amb TEA".

Més info: Pedalada per conscienciar sobre l'autisme a Sant Cugat

Una altra de les entitats relacionades amb l'autisme que hi ha a Sant Cugat és la Fundació Lovaas: "A poc a poc, el granet de sorra que posem per sensibilitzar sembla que va quallant", ha afirmat Montserrat Vilaseca, representant de la fundació.

Aquestes són totes les activitats programades en el marc del Dia Mundial de Conscienciació sobre l'autisme.

Més info: El Grup TEA Sant Cugat impulsa un seguit d'activitats per conscienciar sobre l'autisme

 

 
Comentaris

Destaquem