'El llibre de les bèsties' puja a l'escenari amb el Thau Sant Cugat

Ramon Llull és el "personatge de l'any" a l'escola santcugatenca per commemorar el VIIè centenari de la seva mort

Lleons, guineus, elefants i bous són alguns dels personatges d'El llibre de les bèsties, de Ramon Llull, que els darrers dies han pujat a l'escenari de l'escola Thau de Sant Cugat amb els alumnes de 2n d'ESO.

El motiu: la commemoració de l'any Ramon Llull. I és que l'escola tria cada any un "personatge de l'any" i l'estudia de manera transversal per conèixer-lo des de diferents vessants.

"Coincidint amb l'any Ramon Llull, enguany hem decidit aprofitar aquest setè aniversari de la seva mort perquè els alumnes el coneguessin. Ens va semblar interessant perquè és un personatge molt complet, des de molts vessants, tant des de l'àmbit literari, com filosòfic, científic i sociològic", destaca Ricard Bahí, director del centre. "A més, és interessant aprofitar les sinergies que es creen en premsa, editorials, etc., sent la commemoració de l'any Llull", afegeix.

D'entre les activitats que s'han fet durant el curs, els alumnes de 2n d'ESO han teatralitzat El llibre de les bèsties. "És la manera que els que l'han fet, els actors, tinguin un coneixement profund, tant de l'autor com de l'obra, i perquè té l'atractiu de poder-lo descobrir en forma de teatre, representat i en titelles", explica Bahí, qui els ha dirigit en la interpretació del muntatge.

Un muntatge que inclou part interpretada per actors, que varien durant la representació perquè tots els alumnes puguin tenir el seu paper, i una part de titelles per explicar algunes de les històries del llibre. Uns titelles que, a més, han elaborat els mateixos alumnes amb els professors de plàstica.

El resultat, l'han interpretat davant dels alumnes de 5è i 6è de primària.

Diferents vessants

Els alumnes de 2n d'ESO han treballat 'El llibre de les bèsties'  FOTO: C. Caballé

Amb tot, els alumnes de 2n d'ESO no han estat els únics en treballar Ramon Llull. Tots els cursos, des de 1r de primària fins quart d'ESO, han realitzat activitats sobre l'escriptor, d'acord amb les seves edats, on hi ha participat l'alumnat, el professorat, els pares i el personal de l'escola.

Entre altres propostes, els alumnes de primer han treballat fragments de l'obra Amic e Amat, fent un alfabet a les classes de plàstica. Els alumnes de 2n de primària també han treballat El llibre de les bèsties, però ho han fet amb titelles de dit amb fang dels personatges. 3r i 4t de primària han fet una auca digital i en 3D de la vida de Ramon Llull, i un retrat mosaic de l'escriptor.

Les noies i els nois d'ESO han estudiat de fons el personatge i la seva obra. En aquest sentit, han treballat la biografia, les influències de l'autor, etc. A partir d'aquest estudi han elaborat lletres gòtiques i han perfilat rosasses, entre altres activitats.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem