El món local crida a omplir els carrers per reclamar a l'Estat que aculli refugiats

Mercè Conesa demana que es ‘penalitzi severament’ els Estats de la UE que no compleixin els compromisos amb l’acollida de refugiats

El món local ha fet aquest 15 de febrer una crida a omplir els carrers de Barcelona el proper dissabte per reclamar a l'Estat que obri les fronteres i permeti l'acollida dels refugiats. En un acte al costat del Memorial Ciutat Refugi de la capital catalana (un comptador al costat del mar que mostra les persones que han mort al Mediterrani), alcaldes metropolitans han reiterat la seva voluntat d'acollir i han recriminat l'actitud "vergonyosa" dels estats i d'Europa.

Convocats per 'Casa Nostra Casa Vostra', han reconegut que es pot fer més, però sobretot han carregat contra la inacció del govern espanyol. Entre la seixantena de batlles presents, hi havia l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, que ha demanat que es ‘penalitzi severament’ els estats de la UE que no compleixin els compromisos amb l’acollida de refugiats.

 "L’Estat Espanyol es va comprometre a acollir 17.000 persones i avui no arriben ni al miler. Quina vergonya!", ha clamat la també presidenta de la Diputació de Barcelona. Mercè Conesa, juntament amb la tinent d’alcalde Susanna Pellicer, viatjaran diumenge que ve fins als camps de refugiats amb el Fons Català de Cooperació per treballar sobre el terreny amb les entitats d’ajuda als refugiats. Fins avui, l'Ajuntament  ha cedit 150.000 euros a Proactiva Open Arms, Acció Solidària i el comitè català de l’ACNUR.

Casa nostra, casa vostra

La societat catalana està convocada aquest dissabte, dia 18 de febrer, a manifestar-se pels carrers de Barcelona en una mobilització en favor de l'acollida de refugiats. Amb aquesta manifestació es vol defensar el dret de tota persona a buscar refugi i protecció enfront de situacions de guerra, fam o persecució i a més a rebre asil. També es vol manisfestar el rebuig a les barreres , fronteres i murs que deixen les persones que busquen refugi.

La manifestació, sota el lema Volem acollir, s'inicia a les 16 hores a la plaça d'Urquinaona. A Sant Cugat s'ha organitzat una convocatòria per baixar a Barcelona, a les 15 hores a la plaça de Lluís Millet, a l'estació de FGC.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem