El nou curs escolar portarà a les aules 20.388 estudiants

L'escola privada és la que més creix pel que fa a la demanda, amb un 3,5% d'increment en les matriculacions

El nou curs escolar s'estrenarà aquest mes de setembre amb 20.388 alumnes, un augment de l'1,6%, el que comportarà que a les aules santcugatenques hi hagi 332 escolars més. L'escola privada és la que més creix pel que fa a la demanda, amb un 3,5% d'increment en les matriculacions, seguida dels centres d'educació pública, que augmenta en un 3% el nombre d'estudiants, mentre que la concertada baixa un 1%.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha presidit el matí d'aquest dimarts 6 de setembre, la inauguració oficial del curs 2016-2017 al CAR. Conesa ha elogiat "els serveis educatius i els professionals docents d'altíssim nivell que hi ha a Sant Cugat" i ha explicat que el nou curs porta la inauguració de la XII escola i l'anunci de la licitació del que serà el nou Leonardo da Vinci.

L'acte també ha comptat amb la participació de la directora dels Serveis Territorials del Departament d'Ensenyament, Carme Vigués; la regidora d'Educació, Universitat i Família, Esther Salat; i del president del centre UNESCO Catalunya i director del programa Escola Nova 21, Eduard Vallory, que ha pronunciat la conferència "Canvi educatiu: dibuixar el futur que volem".

En la seva intervenció, Vallory ha destacat la importància de donar instruments als estudiants perquè puguin "definir el jo que voldran construir" i ha recordat als professionals de l'educació que treballen amb "material molt sensible" i que l'educació no pot anar deslligada del desenvolupament de la infantesa. L'expert ha indicat també que per reformular l'educació s'haurà de pensar que ens permetrà subsistir en un futur i lligar-ho amb el que els alumnes volen ser.

Tot a punt a la XII escola

Moment de la presentació del nou curs escolar FOTO: Artur Ribera

La XII escola, encara amb el nom pendent per determinar pel Consell Escolar, encetarà el nou curs 2016-2017 des de dos barracons situats al costat de l'escola l'Olivera. El nou centre s'inicia amb dues línies de P3 i està formada per dos mòduls, un de 120m2 i l'altre de 150 m2, que s'han adaptat al projecte educatiu del centre i que disposen de tots els serveis que tenen la resta de les escoles d'educació infantil de titularitat pública, a excepció de la cuina que serà compartida amb l'Olivera.

Pel que fa a la construcció del nou Leonardo da Vinci, Conesa ha indicat que "ja s'han licitat les obres i abans d'acabar l'any tindrem l'empresa que el construirà". El nou centre, que s'edificarà al cistat de l'estació de Volpelleres i al costat de la XII escola, naixerà amb sis línies. Tot i això les velles instal·lacions del Leonardo da Vinci, ubicades a la carretera de Rubí, continuarà oferint cicles formatius..

Més informació
 
Comentaris

Destaquem