Les obres del nou Leonardo Da Vinci començaran abans d'acabar l'any

No està clar que l'activitat al nou institut pugui començar al curs 2017-2018

Les obres del nou edifici de l'institut Leonardo Da Vinci, que es traslladarà al barri de Volpelleres, podran començar abans que acabi aquest any 2016. Així ho ha anunciat l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, durant una visita als centres educatius aquest dimarts, dia 16 d'agost. "Enfoquem el futur de la planificació de la Secundària a la ciutat de manera definitiva, amb noves instal·lacions", ha celebrat Conesa, referint-se també a la posada en marxa de la dotzena escola aquest curs 2016-2017 a Can Mates.

 

Així, la Generalitat adjudicarà les obres del nou Leonardo Da Vinci, que tindrà un cost de 8,7 milions d'euros, aquest mes de novembre. Una notícia que des de l'Ajuntament valoren molt positivament, com ha reconegut l'alcaldessa: "La nostra por era que tenint en compte les dificultats econòmiques del govern de la Generalitat, no es prioritzés aquesta inversió. Però el govern ha complert la seva paraula i tirarà endavant".

 

El centre comptarà amb 6 línies d’ESO i 3 de batxillerat i l'evolució de les obres marcarà la data d'obertura definitiva de l'institut, que no està clar si podrà ser pel curs 2017-2018, tal com s'havia comunicat en alguna ocasió. "La prioritat són els aularis i que els alumnes s'hi puguin traslladar com més aviat millor", ha assegurat Conesa. La construcció del nou edifici del Leonardo Da Vinci fa anys que es reclama i ha de donar resposta a l'augment d'alumnes de Secundària que s'està produint i es produirà a Sant Cugat els pròxims anys.

El projecte del nou institut preveu també la construcció del pavelló de la Guinardera, que a banda d'atendre les necessitats del centre educatiu també s'obrirà per les entitats esportives de Sant Cugat. És per això que l'Ajuntament pagarà 840.000 euros de tot el cost de les obres. La resta està finançat per la Generalitat.

La dotzena escola

L'alcaldessa ha comentat que amb el futur Leonardo Da Vinci i la dotzena escola, que es posarà en marxa al costat de l'Escola Olivera de Can Mates aquest curs escolar, queda dibuixat el mapa escolar per Sant Cugat. Pel que fa a la nova escola, les obres d'adequació estan anant a bon ritme i es podrà iniciar el curs aquest setembre amb normalitat.

Així, la regidora d'Educació, Esther Salat, ha informat que durant aquesta segona quinzena d'agost, la Generalitat instal·larà els mòduls prefabricats que serviran temporalment com a aules. A partir d'aquest moment ja es podran fer les adequacions del pati i de les instal·lacions.

La dotzena escola començarà amb una línia de P3.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem