El pi d'en Xandri a vista d'ocell

Quico Domingo ens mostra el pi més emblemàtic de Sant Cugat des d'un drone

El pi d’en Xandri s'ha convertit en un pi molt famós per als santcugatencs i santcugatenques. Està situat al camí de Can Borrell, que arriba fins a l’ermita de Sant Medir, en plena Serra de Collserola. Però perquè és tot un referent? La matinada del 2 de febrer de l’any 1997, uns desconeguts es van acostar a l’arbre amb una motoserra i van intentar tallar-lo i calar-li foc. L’arbre va quedar molt malmès i encara avui en pateix les conseqüències i s’hi pot veure el tall de la serra. Des d’aquella data s’han invertit molts esforços a salvar l’arbre i a causa d’aquest acte vandàlic l’arbre està apuntalat amb uns pilars de fusta que es mantindran encara 19 anys més.

El nostre col·laborador Quico Domingo ha fotografiat el pi des del seu drone, vehicle aeri no tripulat, i ens el mostra des de diferents punts de vista. Es pot gaudir d’un dels perfils més bonics de Sant Cugat amb el pi en primer pla, la torre del Monestir i la muntanya de Montserrat al fons. Malgrat que sempre ha estat molt estimat per tots els sancugatencs,

L’arbre té una alçada de 23 metres i el seu tronc, un perímetre de 3,2 metres i un gruix de soca de 3,6 metres. És un arbre que té més de 230 anys. Porta el nom del propietari de les terres, un pagès que es deia Xandri i es va plantar per delimitar les terres de conreu.

Saps quins altres equipaments simbòlics de Sant Cugat ha fotografiat Quico? El Celler Modernista, el Sincrotró d'Alba, el Monestir, el Mercat Pere San, el Teatre-Auditori i l'ermita de Sant Medir.

No et perdis el següent reportatge fotogràfic i en vídeo del dilluns 8 de juny. Quin serà l'objectiu de Quico?

Espai patrocinat pel restaurant Xarlot i Ilda's Town Beer

Més informació
 
Comentaris

Destaquem