El pi de la plaça de l'estació de Valldoreix rep tractament contra una infecció

L'arbre té més de 70 anys

El pi de la plaça de l'estació de Valldoreix rep tractament fitosanitari contra una infecció per plaga de fongs. L'avís del mal estat de l'arbre, que data del 1947, va arribar de la mà d'una veïna. En aquests moments s'està fent un seguiment diari per veure la seva evolució i com respon al tractament.



Després d'una primera inspecció des de l'àrea de Medi Ambient de l'EMD de Valldoreix, es va detectar que l'arbre estava començant a manifestar alguns signes de mal estat fitosanitari. Immediatament es va posar en avís a Espais Verds del grup TMA, empresa concessionària de la gestió de l'arbrat públic de Valldoreix, que va constatar que la capçada de l'arbre tenia parts seques.



El passat dijous 11 de gener es va procedir a fer una intervenció d'emergència i que va comportar l'esporga d'aquelles parts de l'arbre més afectades i que havien quedat seques. També es va intervenir en l'àmbit de les arrels i es va realitzar una acció de sulfatat per evitar la possible propagació de la infecció a través d'espores de fong. La intervenció es va completar amb una suplementació del reg amb 100 litres d'aigua.



Tot i això, el risc per l'arbre encara no està del tot descartat i per aquest motiu els tècnics de l'empresa concessionària s'han posat en contacte amb el servei de Sanitat Vegetal de la Generalitat de Catalunya per demanar suport tècnic en la diagnosi i el tractament.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem