L'Ajuntament de Sant Cugat canviarà els plàtans malalts de la plaça Barcelona

Els plàtans van ser plantats a finals del segle XIX pels mateixos veïns de la plaça

Els plàtans malalts de la plaça Barcelona seran reemplaçats per arbres nous a partir del 12 de març. Així ho ha assegurat aquest divendres 9 de març la tinenta d'alcalde d'Entorn Urbà, Cristina Paraira. La mesura arriba després que l'Ajuntament s'hagi reunit amb anterioritat amb els veïns i que durant la festa major de l'any passat una branca de grans dimensions caigués d'un dels plàtans de la plaça, ferint dos vianants.

Els arbres centenaris van introduir-se per primer cop per part dels mateixos veïns, que els van plantar el 1874. A aquests primers arbres es van sumar alguns altres amb la primera actuació per part del consistori sobre els plàtans de la plaça, l'any 1909, quan van incloure alguns més als que els mateixos veïns havien plantat. Durant tots aquests anys, "l'Ajuntament se n'ha anat fent càrrec amb tasques de manteniment, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, però hi ha alguns exemplars que és difícil recuperar", ha declarat Paraira, en un acte a la nova Ambiteca, que s'estrenarà el pròxim dia 10.

Degut a la grandària dels arbres, per fer el trasllat serà necessari utilitzar dos trailers

Plànol de les actuacions als arbres de la plaça Barcelona; en vermell, els arbres que s'han de transplantar. FOTO: Cedida.

Després d'extreure quatre arbres el 2015, aquesta actuació vol finalitzar amb la recuperació de l'arbrat de la plaça. Per això, es canviaran sis dels plàtans malalts i se n'afegiran dos més. Les obres tancaran la plaça entre el 12 de març i el 8 d'abril, i "a causa de la grandària d'aquests arbres, per fer el trasllat existirà una complexitat logística i haurem de transportar-los amb dos trailers" ha afirmat Paraira.

Els camions entraran pel carrer de Sant Antoni i sortiran pel carrer de Vinyoles, i actuaran durant dos dies. A més, per millorar la salut dels plàtans, s'inclourà un "substrat especial a una zona de 5 metres al voltant, amb una profunditat d'1,20 metres", ha indicat Paraira, que permetran una millor penetració de l'aire i fer més saludable el sòl per les arrels dels nous arbres.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem