El Punt Lila de la Floresta va recollir 7 situacions de violència masclista

L'espai es va implementar durant la Festa Major del barri

La comissió feminista de la Floresta va implementar durant la Festa Major del barri, els dies 12, 13, 18, 19 i 20 de juliol, el Punt Lila de la Floresta. Un espai que va recollir 7 situacions de violència masclista, a més d'intervenir en una situació d'agressió sexista en el marc d'un concert nocturn.

L'espai voluntari i autogestionat per dones es va habilitar en horari nocturn des de les 20 hores i fins a les dues de la matinada, i les situacions de violència masclista es van recollir mitjançant una bústia i de forma anònima. Una bústia que va ser una eina per ajudar a visibilitzar violències masclistes.

 

La comissió feminista de la Floresta es va crear l'octubre del 2017, en el marc del Consell de barri, amb l'objectiu de treballar de manera transversal la defensa dels drets humans de les persones independentment del seu gènere, orientació, ètnia, cultura i religió.

El gener del 2018 van decidir treballar per la creació del protocol d'abordatge de les violències masclistes a l'espai públic a la Floresta, amb diferents àmbits d'acció: oci-comunitari en el marc de la Festa Major, àmbit socioeducatiu, bars i comerços i entitats de la Floresta.

En aquest context, es va treballar per decidir el model de Punt Lila en el marc d'oci comunitari en el marc de la Festa Major. Un espai on es va exposar el material facilitat des de l'Ajuntament de Sant Cugat i d'altres municipis de la província de Barcelona, a més de material propi com fulletons, xapes, adhesius, cartells i falques musicals.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem