El Síndic de Greuges atén 154 casos durant el primer semestre de 2018

Les atencions s'han duplicat respecte anys anteriors en el mateix període

El Síndic de Greuges de Sant Cugat del Vallès ha atès durant el primer semestre del 2018, de gener a juny, 154 casos. Una xifra que pràcticament duplica les dades dels anys anteriors, com ha destacat el Síndic, Ramon Palacio, ja que en tot el 2017, per exemple, es van atendre 173 casos. Un fet que es deu a l'objectiu marcat pel mateix Síndic "de donar a conèixer el servei", ha detallat.

D'aquests 154 casos, 54 han estat assessoraments, sents traslladats a diversos organismes, principalment a l'oficina Municipal d'Informació al Consumidor (23 casos).

Pel que fa a les 100 queixes ateses pel Síndic de Greuges, 39 han estat "no estimades", és a dir, que s'han treballat però no tramitat per trobar-se amb procediments oberts o processos judicials, i 61 si que s'han estimat. D'aquestes, 11 han estat resoltes favorablement al ciutadà, 31 estan en tràmit, 5 s'han resolt amb correcta actuació de l'administració, 2 amb recomanacions d'actuació per al ciutadà, i 12 s'han traslladat a altres administracions.

Pel que fa a la tipologia de les queixes ateses, tot i que el Síndic ha destacat el fet que siguin variades, destaquen els 10 casos sobre mobilitat i els 9 sobre procediments administratius. Pel que fa a la primera mobilitat, Palacio ha apuntat que es deu a dos factors, "la implantació de l'Àrea Verda, i la convivència entre bicicletes i vianants". És per això que ha anunciat que el Síndic actuarà d'ofici fent una sèrie de recomanacions per "fer més fàcil aquesta convivència".

Pel que fa al canal d'entrada de les queixes, Ramon Palacio ha destacat que principalment la primera gestió continua sent presencial, anunciant que està previst que s'habiliti una web pròpia del Síndic que facilitarà aquest tràmit per internet.

I en relació a la procedència per barris d'aquestes queixes, la majoria són del centre (118 casos), mentre que destaquen les que es reben de la Floresta (14) i les Planes (6).

Més informació
 
Comentaris

Destaquem