El Síndic de Greuges recomana canvis en la zona verda després de rebre queixes

La nova àrea verda d'aparcament de Sant Cugat va entrar en funcionament el 30 d'abril

El Síndic de Greuges de Sant Cugat ha recomanat a l'Ajuntament realitzar canvis en el funcionament de la nova àrea verda d'aparcament, que va entrar en funcionament a més de 2.000 places gratuïtes de la ciutat el passat 30 d'abril generant força debat entre els santcugatencs i santcugatenques. Per carta, el Síndic ha demanat tenir en compte alguns col·lectius que s'han vist especialment perjudicats per la implantació de la zona de pagament, com pot ser la gent gran o persones amb dependència.

"És un tema important que està afectant els ciutadans", ha explicat el Síndic al TOT Sant Cugat. En aquest sentit, Palacio ha detallat que diversos ciutadans s'han apropat fins a la seva oficina per exposar les seves situacions particulars. "Eren casos significatius que valia la pena fer arribar a l'Ajuntament perquè es tingués a compte pel conjunt de persones en la mateixa situació", ha afegit.

 

En aquest sentit, els tres col·lectius pels quals demanan facilitats el Síndic de Greuges són la gent gran o en situació de dependència que viu en barris amb zona verda, els veïns i veïnes de la Floresta i les Planes i els treballors i treballadores que tenen la feina en un barri amb places de pagament.

 

Les tarifes de la zona verda de Sant Cugat varien en tres casos: els residents del barri poden aparcar per 0,20 euros durant tot el dia, els residents a Sant Cugat han d'abonar 4,2 euros per sis hores i els no residents al municipi paguen 2,20 euros l'hora.

Santcugatenc de cent anys

Ramon Palacio ha explicat el cas d'un santcugatenc de cent anys que viu en una zona amb àrea verda i que, tot i està en bon estat, requereix atenció diària de familiars i cuidadors, que ara es veuen obligats a pagar la quota de no residents. En aquestes situacions, el Síndic proposa que les persones d'edat avançada o en situació de dependència puguin designar dues persones que gaudirien de les tarifes de resident al barri.

En segon lloc, el Síndic proposa "donar un tractament específic a les persones dels barris de les Planes i la Floresta que es desplacen a l’Àrea verda, amb la possibilitat de pagar un tiquet d’abonament trimestral o anual, per una quantia superior a la dels residents en Àrea verda".

Finalment, proposa una solució similiar pels treballadors i treballadores d'empreses situades en una àrea verda, però amb unes tarifes superiors als florestans i planencs.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem