El Sindicat de Llogateres convida als santcugatencs a debatre sobre l'habitatge

La trobada vol serun punt d'inflexió per revertir la situació "d'emergència habitacional" a Sant Cugat

El Sindicat de Llogateres de Sant Cugat del Vallès celebra el seu primer aniversari amb una macroassemblea a la plaça de Lluís Millet. La reunió està convocada per aquest dissabte, dia 2 de juny, a partir de les 17.30 hores. La voluntat és "marcar un punt d'inflexió per començar a revertir la situació d'emergència habitacional i d'exclusió residencial i d'exclusió residencial que pateixen els i les llogateres de Sant Cugat".

Els organitzadors han volgut fer una crida a l'assistència de tota la ciutadania i han volgut demanar la "implicació del teixit veïnal i associatiu de la ciutat perquè durant la macroassemblea s'hi puguin veure reflectits els efectes del brutal encariment de l'habitatge en tots els col·lectius". El Sindicat de Llogaters va néixer ara fa un any davant l'augment de preus de l'habitatge a Sant Cugat, que han convertit la ciutat en una de les més cares de l'estat provocant l'expulsió de veïns i veïnes.

Es fa evident, segons el Sindicat, que la situació és urgent, i s'ha de generar un compromís de ciutat "que superi les administracions que, de nou, han demostrat una greu incapacitat de reaccionar, més enllà d'utilitzar els mateixos mecanismes de sempre". "Només l'autoorganització, la cura mútua i l'auto-assistència d'entre els membres que formem part del teixit social de Sant Cugat ens permetrà començar a canviar les coses", asseguren.

En termes generals, la funció principal de l'assemblea serà desenvolupar una diagnosi popular de l'estat de la qüestió sobre l'habitatge en totes les etapes de la vida dels santcugatencs, alhora que analitza com afecta l'urbanisme i el model de ciutat actuals. Així, podran extreure's respostes sobre quina és la situació del dret a un habitatge digne a Sant Cugat, alhora que, es vol intentar "comprometre més persones en l'activitat diària del Sindicat de Llogaters.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem