Nova aposta santcugatenca per garantir l'habitatge digne

El ple municipal ha rebutjat els fons 'voltors', mostrant el seu suport a les persones afectades

Sant Cugat ha mostrat el seu rebuig a la presència de fons 'voltors' a la ciutat, donant suport als veïns afectats promovent la seva organització per a la seva defensa. Així ho ha acordat el ple municipal, celebrat aquest 19 de març, aprovant una moció conjunta d'ICV-EUiA, CUP-PC, ERC-MES i PSC en nom del Sindicat de Llogaters de Sant Cugat, amb esmenes del PDeCAT-Demòcrates. Una moció que ha prosperat amb un ampli consens, amb l'única abstenció del PP a la totalitat, i de Cs a un dels punts de l'acord.

D'aquesta manera, l'Ajuntament seguirà fent efectius els acords del govern de Generalitat del març del 2015, que donen preferència als ajuntaments a l'hora de comprar els habitatges on s'hagin efectuat desnonaments evitant que acabin en mans d'inversors voltors. Per fer-ho possible, es comptarà amb una partida pressupostària que haurà d'estar prevista en els pressupostos municipals, de patrimoni sòl i habitatge.

De la mateixa manera, l'Oficina Local de l'Habitatge seguirà incorporant a les seves funcions, assessorar i apoderar a les persones llogateres davant de possibles abusos, amb una campanya de comunicació sobre els drets de les persones llogateres i sobre les diverses tasques d'assessorament i ajudes que desenvolupa l'OLH.

A més, el 50% dels edificis de nova construcció als barris de nou desenvolupament a Sant Cugat es destinaran a habitatges de protecció oficial de gestió pública i municipal, a preu assequible. També es reforçarà el compromís perquè el 100% de l'habitatge públic que faci PROMUSA sigui de lloguer i marqui a partir del 2018 els preus dels habitatges de protecció oficial de lloguer, basant-se en el nivell de renda de la unitat convivencial.

De la mateixa manera, se seguirà treballant conjuntament amb Serveis Socials perquè les persones que es consideren en risc d'exclusió residencial, la renda que marqui PROMUSA respecti els límits previstos de mesures urgents per a afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica en els habitatges de protecció.

L'Ajuntament de Sant Cugat traslladarà als grups del Congrés de Diputats el seu suport perquè prosperi la reforma de la Llei d'Arrendaments Urbans proposada, perquè s'allargui la durada dels contractes a cinc anys i introdueixi topalls als increments en la finalització dels contractes.

La moció l'ha defensada el Sindicat de Llogaters.  FOTO: A. Guinó

La moció l'han defensada des del Sindicat de Llogaters, després que els grups proposants els cedissin la paraula. Una exposició en la qual anunciaven que s'acceptaven les esmenes presentades pel PDeCAT. En el seu torn, la tinenta d'alcalde d'Habitatge, Susanna Pellicer, ha agraït la feina reivindicativa feta pel Sindicat a la ciutat, així com la proposta portada al ple, i ha reivindicat la tasca feta en favor de l'habitatge a la ciutat.

Totes les formacions polítiques s'han mostrat favorables a l'acord. Amb tot, Álvaro Benejam (PP), ha apuntat que no comparteixen algunes de les mesures de la moció, i per això han optat per l'abstenció. També s'ha abstingut Ciutadans en un dels punts de l'acord, per una qüestió de competències.

Amb tot, la moció ha prosperat amb l'única abstenció del PP.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem