El Sindicat de Llogaters es mostra crític amb l'Observatori Social de l'Habitatge

L'Observatori Social de l'Habitatge es va constituir el passat 23 de gener

El Sindicat de Llogaters de Sant Cugat s'ha mostrat crític amb la constitució de l'Observatori Social de l'Habitatge, que va tenir lloc el passat 23 de gener, després que s'hagués aprovat durant el ple municipal de l'abril del 2016. 

Des del sindicat destaquen els "dos anys de retard" amb què s'ha creat aquest Observatori i es mostren molt crítics amb la seva finalitat. En aquest sentit l'associació considera que l'Observatori "és un mer òrgan d'anàlisi sense funció executiva". 

Pel que fa a la primera reunió, en la qual van assistir les formacions polítiques així com els grups i entitats veïnals, segons el Sindicat de Llogaters s'ha fet palès que "ni hi ha calendari de treball ni una idea clara de quins paràmetres ha de recollir l'observatori". A més, el sindicat posa en dubte "la neutralitat" d'un estudi sobre les necessitats al municipi, ja que el faran tècnics municipals. 

Després d'aquesta primera cita, el Sindicat de Llogaters ha fet saber, a través d'un comunicat, que plantejarà a l'Observatori dedicar el treball conjunt a "implementar immediatament mecanismes més àgils per a l'ajut als llogaters de Sant Cugat; que els serveis jurídics municipals es posin a disposició d'aquests per a fer consultes urgents per evitar abusos i mecanismes per aturar moviments especulatius sobre habitatge i que aquests tècnics vagin a visitar els habitants dels blocs afectats per la compra de fons voltors".

Finalment, l'associació ha destacat que "volem que la nostra alcaldessa es posi al capdavant de la defensa dels llogaters en els canvis legislatius que s'estan treballant tant al Congrés dels Diputats com al futur Parlament de Catalunya". 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem