El Sindicat de Llogaters surt al carrer per un nou cas d'ofec immobiliari

El Sindicat de Llogaters ha organitzat una concentració davant d'un habitatge en el qual hi havia una parella que hi vivia de lloguer i ha estat "expulsada" per un augment del preu del lloguer

L'habitatge és un dels àmbits més calents de l'actualitat de Sant Cugat i, el dijous 11 d'octubre, un centenar de persones s'han manifestat en contra d'una "expulsió", produïda per un gran augment del preu del lloguer. La manifestació ha estat organitzada pel Sindicat de Llogaters de Sant Cugat, després que una parella jove revés, fa unes setmanes, la notificació de la immobiliària que gestiona l'habitatge on viuen com a arrendataris, a través de la qual se'ls informava que si volien renovar el contracte de lloguer havien de fer front a un augment de 300 euros respecte al contracte vigent. La parella, que tenia un preu de lloguer de 550 euros no va acceptar i ara el pis es publicita a internet per gairebé el doble: 1045 euros.

Feia dos anys i mig que la parella vivia en aquest habitatge, situat al carrer de Pous, i han decidit marxar de Sant Cugat, obligats per la situació. El d'aquesta parella és un cas extrapolable al de molts llogaters i llogateres, que han de fer front a augments considerables en el preu del lloguer, o bé buscar una alternativa fora de la ciutat, com per exemple la parella: "Hem convocat la concentració perquè la parella formava part del Sindicat de Llogaters i ens van comunicar la setmana passada que marxen de Sant Cugat. Són una parella jove que es va establir a Sant Cugat però han decidit que no volen viure així, que no volen pagar una renda desproporcionada. Aquest és un dels casos paradigmàtics que hi ha a Sant Cugat: el de persones que decideixen marxar de casa", ha assenyalat Mariona Soria, del Sindicat de Llogaters.

Per això, el Sindicat de Llogaters ha decidit fer visible el cas i ha organitzat aquesta concentració d'acomiadament a la parella: "Fem un acomiadament sorollós perquè un dels objectius del Sindicat de Llogaters és que aquests desnonaments silenciós, que els hi diem, no poden quedar en silenci. Aquesta situació afecta a centenars de persones", ha afegit Mariona Soria. "No és un fet aïllat, és un problema estructural d'una part de la població de Sant Cugat i ho farem de la manera més sorollosa possible", ha sentenciat Soria.

Durant la concentració, de la que han participat una 40a de persones, s'han escoltat càntics i consignes, com ara: "No s'entén gent sense casa ni casa sense gent".

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem