S'atura un desnonament al camí de la Creu de Sant Cugat

El Sindicat de Llogaters de Sant Cugat s'ha concentrat davant de l'habitatge en el qual s'havia de fer desnonat i, finalment, s'ha anul·lat l'operació

El Sindicat de Llogaters ha organitzat, el dimecres 17 d'octubre, una concentració en un habitatge del camí de la Creu de Sant Cugat, en el qual havien de desnonar la família que hi resideix. En aquest sentit, des del sindicat han assenyalat que hi havia dues opcions, podia ser que aparegués el procurador amb un manyà, amb la qual cosa s'hagués aconseguit evitar el desnonament amb la concentració, o que arribessin amb forces d'intervenció de la policia, amb la qual cosa hagués estat impossible evitar-lo, segons el Sindicat de Llogaters. En qualsevol cas, no s'ha produït ni un cas ni l'altre, ja que, de moment, el procés del desnonament ha estat aturat en el jutjat.

De totes maneres, segons el Sindicat de Llogaters "això no és cap solució, ja que d'aquí 15 dies tornaran a intentar el desnonament". Ara bé, també han assegurat que aquests 15 dies poden ser un marge de temps per "buscar una solució" per a la família que està en perill de desnonament.

Marcos Simarro, membre del Sindicat de Llogaters amb Abde, el pare de la família. FOTO: Bernat Millet

Marcos Simarro, membre del Sindicat de Llogaters amb Abde, el pare de la família. FOTO: Bernat Millet

La concentració s'ha organitzat per a les 10:30 h del matí, ja que s'esperava el desnonament per a les 11 h. Abans que es confirmés l'anul·lació de l'operació, des del Sindicat de Llogaters han explicat perquè havien decidit concentrar-se: "Hi ha un desnonament a Sant Cugat i no podem permetre que hi hagi un desnonament sense una alternativa habitacional i com a Sindicat de Llogaters el que volem fer és aturar aquest desnonament, posposar-lo segurament perquè aquestes coses s'aturen i es tornen a engegar. En segona instància volem denunciar-ho públicament perquè ens arriba informació de més casos de procés de desnonament", ha explicat Marcos Simarro, membre del sindicat.

Moment en el qual els Mossos comuniquen l'anul·lació del desnonament. FOTO: Bernat Millet

Moment en el qual els Mossos comuniquen l'anul·lació del desnonament. FOTO: Bernat Millet

D'altra banda, Simarro ha explicat el cas de la família que havia de ser desnonada: "És una família amb un menor a càrrec i sabem que ha anat passant per Serveis Socials. Ara mateix el pare no té feina, no pot treballar perquè té una malaltia diagnosticada fa no massa. És un cas complex perquè arribats a aquest punt no hi ha una solució immediata. Potser n'hi ha de temporals, però no una situació que acabi de resoldre el cas de la família", ha dit.

El desnonament ha aconseguit aturar-se el dimecres 17 d'octubre, però es preveu que es faci efectiu d'aquí a 15 dies. Aquest és el moment en què Marcos Simorra, del Sindicat de Llogaters, informa de l'anul·lació del desnonament als presents.

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem