Els florestans ja poden triar els projectes per destinar 80.000€

Aquest és el segon any que els veïns i veïnes de la Floresta decideixen amb què invertir els 80.000€ del fons de lliure disposició

El període per decidir els projectes amb què s'invertiran els 80.000 euros del pressupost de lliure disposició del Consell de Barri de la Floresta ja està obert. 

Des d'aquest dilluns, 24 d'abril, i fins al pròxim diumenge, 30, els florestans i les florestanes poden votar entre els 19 projectes finalistes, sorgits d'entre els veïns i veïnes. Lvotació es pot fer a través d'urnes físiques pel barri i, enguany també, a través d'internet. Poden votar els empadronats a la Floresta majors de 16 anys i es pot escollir més d'un projecte.

Les propostes guanyadores seran les més votades fins que s'esgoti el pressupost total de 80.000 euros, tenint en compte que 3.000 euros estan reservats per un projecte ideat pels infants del barri. Del total del pressupost, 72.000 euros seran per a projectes d'inversions i la resta és per projectes de despesa ordinària, fet que diferencia les propostes en dos blocs.

 

 

Més de 400 florestans (12% del total de veïns amb dret a vot) van participar l'any passat en la consulta popular per decidir els projectes a què destinar els 80.000 euros de lliure disposició. 

Els projectes presentats

Aquests són els 19 projectes que han superat la validació tècnica i que podran votar els florestans. Els veïns van presentar les seves propostes en un Consell de Barri extraordinari aquest 29 de març.

 

1. Estudi del fenomen, accions i solucions envers la problemàtica del senglar urbà

Es pretén minimitzar l’habituació i la presència de porcs senglars a zones urbanes, per mitjà de l’establiment d’unes bones pràctiques de convivència i així gaudir de la biodiversitat amb la mínima interferència. El projecte vol implicar la ciutadania en l'estudi del senglar i informar de les actituds que hem de prendre davant el senglar. Aquest projecte ja va ser votat l'any passat.

Cost orientatiu: 8.000 euros

 

2. La Floresta diu no al risc d'incendi.

Campanya informativa mitjançant bustiatge i notificacions als propietaris i inquilins dels solars i dels terrenys sobre l'obligació de mantenir-los lliures de residus, d'herbes i tenir-los en condicions higièniques de salubritat per l'alt risc d'incendi en cas de no fer-ho. Posterior seguiment del seu compliment per el personal de l'Ajuntament.

Cost orientatiu: 1.500 euros

 

3. Millores a la plaça de l'estació.

La Plaça de la estació de la Floresta encara està amb terra i la proposta passa per fer el terra d'obra. L'objectiu és no omplir-se de pols, al anar/tornar de treballar, ni enfangar-se quan plou. També proposa la millora del parc infantil.

Cost orientatiu: 20.000 euros

 

4. Jardí medicinal.

Crear un jardí de plantes medicinals a La Floresta. Tenir-ne de diverses varietats i posar plafons explicant què són i per a què serveixen. Podria ser cuidat pels propis veïns i veïnes. També es podrien impartir tallers sobre plantes, herbes remeieres, etc. per compartir i traspassar coneixements antics del nostre entorn.

Cost orientatiu: 10.000 euros

 

5. Barana a les 55 escales entre els carrers de Rosa Mariné i Margarit

Posar una barana a les 55 escales de La Floresta que van del Rosa Mariné al carrer nou de La Floresta. No hi ha on agafar-se i es perillós per la gent gran.

Cost orientatiu: 6.000 euros

 

6. Fer escales al final del carrer del Pas de l'Estació

Al final del carrer Pas de l'Estació hi han unes rampes en zig zag. El projecte proposa fer unes escales al costat per poder accedir de forma més directa.

Cost orientatiu: 14.000 euros

 

7. Arbres fruiters als parcs i jardins.

Descripció: Es proposa de plantar arbres fruiters locals als parcs i jardins de la Floresta, i si hi ha l'oportunitat urbanística també als carrers. L'objectiu és que els veïns del barri puguin recol·lectar alguns dels fruïts dels arbres mentre passegen per la Floresta.

Cost orientatiu: 15.000 euros

 

8. Compra de material d'intendència de gestió comunitària.

Compra de material d'intendència per poder tirar endavant els dinars populars del barri. Dues paelles (una per 50 i una altra per 100), 3 difusors, fustes per tallar grans, cocis, ganivets de diferents tipus, tres olles grans, cullerots per servir i remenar, 400 gots de plàstic reutilitzables, gerres, cubells grans per brossa.

Cost orientatiu: 2.000 euros

 

9. Mapa interactiu de la Floresta.

La proposta consisteix en poder valorar la singularitat del barri de la Floresta. A través d’un mapa interactiu es difondran, en un format lúdic, les informacions, documents, patrimoni i fotografies per tal de despertar la curiositat dels usuaris. Mitjançant una APP es plantejaran diversos itineraris temàtics per redescobrir el barri.

Cost orientatiu: 10.000 euros

 

10. Control del mosquit a la Floresta.

Intervencions proposades per controlar el mosquit tigre al barri de La Floresta: Material per sensibilització i informar la població sobre les mesures de control. Contractació d’agents cívics per a la realització de la campanya de sensibilització “porta a porta”. Comprar trampes per avaluar els resultats de les intervencions realitzades. Projecte ja aprovat l'any passat i que ara es torna a presentar per poder continuar tirar endavant.

Cost orientatiu: 8.000 euros

 

11. 10a edició de la gimcana familiar 'Un tomb per la Floresta'.

Des de fa 10 anys, l´Olimpyc, l'Asociació de Famílies i l'Escola organitzen una gimcana on més de 200 participants superen un seguit de proves tot recorrent el barri. En l'any del desè aniversari, es vol reforçar tant la seva vessant cohesionadora, sumant a l'organització més entitats educatives i traslladant-la a les pistes de Can Llobet, com la seva vessant lúdica amb 2 activitats que requereixen pressupost addicional: una cursa d'orientació i animació musical post-butifarrada.

Cost orientatiu: 1.500 euros

 

12. Adequació de la zona de pícnic i voltants de la piscina de la Floresta.

La proposta exposa que la zona de pícnic de la piscina no està convenientment condicionada, alhora que al costat hi ha un "descampat" que podria adequar-se per a zona d'esbarjo de criatures i persones adultes. La idea seria dotar d'una zona de pícnic i ampliar les opcions de lleure de la zona de la Piscina de la Floresta amb d'altres elements que permetin realitzar diferents activitats, ja sigui saltar, tirolines, córrer, etc

Cost orientatiu: 18.000 euros

 

13. Equip de llums i so per a activitats al barri.

Al barri s'estan duent a terme un seguit d'activitats culturals que requereixen de so i llum per dur-se a terme. Per no haver de gastar diners llogant el material en cada activitat, es proposa dotar les entitats d'un equip de llums senzill i micros inalàmbrics.

Cost orientatiu: 3.700 euros

 

14. Creació del Consell d'Infants de la Floresta

Pressupost per dinamitzar el futur consell d'infants de la Floresta el curs 2017-18. Malgrat no hi hauran despeses pel que fa a personal per a la dinamització, sí es necessitarà comptar amb pressupost per tal de comprar material, possibles esdeveniments, difusió, creació d'un logo, d'una cançó...

Cost orientatiu: 2.000 euros

 

15. Equipament per al casal jove de la Floresta

Es proposa equipar el casal amb una mini-nevera, una taula de ping pong plegable, un sofà, PlayStation4 i jocs, dards, un projector, una pantalla i uns altaveus.

Cost orientatiu: 2.000 euros

 

16. Senyalització sensorial.

Mitjançant l'ús de la pintura sobre l'asfalt, es proposa desenvolupar un projecte gràfic i creatiu de senyalització sensorial en una selecció de carrers de La Floresta. Aquesta consisteix en el desenvolupament de diferents recursos gràfics que mostrin les virtuts, qualitats i possibilitats dels nostres carrers.

Cost orientatiu: 12.000 euros

 

17. Finestra a la sala d'actes del Centre Social i Sanitari.

Obrir una finestra al mur de formigó de la sala d'Actes del Centre Sociosanitari. La sala és innecessàriament fosca i té una nula relació amb l'exterior. L'entrada de llum natural permetrà llum i ventilació, cosa que la farà una sala més amable i sana.

Cost orientatiu: 20.000 euros

 

18. Banc a ponent

Instal.lació d'un banc mirador al revolt del Passeig de La Floresta, més amunt de la UREF, quan el paisatge s'obre entre dues edificacions. Amb una mínima intervenció sobre la vorera i en la tanca existent, permetrem un àmbit de descans per als qui pugen a peu des de l'estació i de contemplació de les vistes sobre La Floresta i Montserrat.

Cost orientatiu: 8.000 euros

 

19. PASSEGART

Adequació de l'espai natural que va des del carrer de Verge de Montserrat fins a la plaça del Centre per crear un parc d'escultura i art que es relacioni amb l'entorn natural.

Cost orientatiu: 3.500 euros

Més informació
 
Comentaris

Destaquem