Els integrants de l'equip de la TransEinesCat superen la primera setmana amb èxit

Diferents pacients d'Eines Centre d'Addiccions, amb seu a Sant Cugat, estan creuant Catalunya a peu com a teràpia, liderats pel director del centre, Àlex Florensa

Els integrants de l'equip que està realitzant la TransEinesCat han superat amb èxit la primera setmana del repte. La TransEinesCat és una travessa de 800 km que té per objectiu creuar Catalunya, tot visibilitzant el problema de l'addicció, amb un doble objectiu. El primer és servir de teràpia als participants, que són pacients d'Eines Centre d'Addiccions, situat a Sant Cugat. El segon és transmetre i sensibilitzar sobre l'addicció als diferents pobles en els quals para la travessa. Per això, el director d'Eines, que també participa en la travessa, Àlex Florensa, fa xerrades en les localitats on paren.

Més info: TransEinesCat: una travessa a peu de 800km per visibilitzar el problema de l'addicció

El repte va començar ara just fa una setmana, el 21 d'agost, a la Seu d'Urgell. Els participants, doncs, porten ja una setmana caminant, en la que han creuat  8 poblacions diferents (La Seu d'Urgell, Bellver de Cerdanya, Puigcerdà, Ribes de Freser, Camprodon, Olot, Cantonigròs i Vic (en tres d'elles Florensa ha fet xerrades), recorrent més de 170 km i fent nit en albergs i cases rurals.

Xerrada d'Àlex Florensa en el marc de la TransEinesCat. FOTO: Cedida

Xerrada d'Àlex Florensa en el marc de la TransEinesCat. FOTO: Cedida

Des del TOT Sant Cugat hem parlat amb Àlex Florensa, que ha explicat les sensacions dels primers dies del repte: "L'experiència està sent molt enriquidora, més del que ens imaginàvem. El cansament porta als pacients a tenir reaccions i frustracions que no tindrien en estàtic i això ens permet treballar en diferents aspectes", ha explicat el director d'Eines. A més, gràcies a un reportatge que va emetre's per TV3, diferents entitats i associacions s'han posat en contacte amb Florensa per col·laborar en el projecte. Pel que fa a les sensacions dels pacients, Àlex Florensa explica que tenen "una barreja d'emocions" i destaca que "sobretot tenen moltes ganes de superar-se".

La rutina que segueixen és dura: "Ens llevem cada dia a les 5 o a les 6 del matí per esmorzar, preparar tot el material i fer la maleta i, després, ens posem a caminar", ha assenyalat l'ideòleg de la TransEinesCat.

La segona setmana del repte inicia des de Vic, el dijous 30 d'agost, en direcció al següent poble: Artés.

El TOT Sant Cugat va entrevistar Àlex Florensa, ideòleg de la travessa.

Més info: Àlex Florensa, director d'Eines: "L'addicció és el càncer del segle XXI"

 
Comentaris

Destaquem