Els pisos de lloguer social per a gent gran de Rius i Taulet, llestos al novembre

PROMUSA és qui s'encarrega de la construcció de l'edifici en el que hi haurà 32 habitatges de lloguer per agent gran i 7 més per a la Taula d'Emergències Socials

Els pisos de lloguer protegit per a gent gran situats a l'AV. Rius i Taulet s'entregaran al mes de novembre. PROMUSA s'ha encarregat de la construcció d'un edifici que compta amb 32 habitatges, tots ells habilitats i pensats per a les necessitats de la gent gran, i 7 més destinats a la Taula d'Emergències Socials. D'altra banda, en aquest edifici PROMUSA ha utilitzat per primera vegada una instal·lació amb la màxima qualificació energètica, que permet reduir el consum energètic i, per tant, el cost de les factures. L'alcaldessa Carmela Fortuny ha pogut conèixer de primera mà tots els detalls en una visita guiada a les obres, en la que també hi ha participat la tinent d'alcaldia de Polítiques de Cicle de Vida, Progrés Social i Habitatge i regidora de Cooperació, Susanna Pallicer.

L'edifici consta de 4 plantes i més de 6.000 metres quadrats construïts. Dels 32 pisos, 30 són d'un dormitori i 2 són de dos dormitoris. D'altra banda, es col·locaran també 5 locals comercials a la planta baixa de l'edifici i un aparcament soterrat, amb capacitat per a 82 cotxes i 18 motos. De totes maneres, encara no se sap què es farà amb l'aparcament. L'edifici s'ha fet pensant en les necessitats de la gent gran. Per exemple, els endolls s'han col·locat a una altura pensada perquè les persones que hi visquin no s'hagin d'ajupir. Els banys també estan adaptats a les necessitats d'aquestes persones i els colors són clars per fer fàcil la visió.

Més info: Promusa sortejarà 32 habitatges de lloguer per a gent gran

"Vam apostar per l'habitatge protegit a Sant Cugat. Volem tenir una continuïtat amb el Pla Estratègic de l'Habitatge i amb el Pla d'Acció de PROMUSA 2030. Estem molt orgullossos d'aquest edifici", ha assegurat l'alcaldessa, Carnela Fortuny, durant la visita. D'altra banda, Fortuny també ha valorat la ubicació d'aquests habitatges: "La gent gran que visiqui aquí viurà al centre de Sant Cugat, connectada amb el poble i amb visites a Collserola. El tipus d'habitatge és immillorable", ha assenyalat en aquest sentit.

D'altra banda, l'Ajuntament preveu construir un total de 1087 pisos de lloguer protegit dins del Pla Estratègic de l'Habitatge i el Pla d'Acció PROMUSA 2030. "Pel 2019 l'objectiu és entregar 120 pisos a Can Mates. Tenim altres projectes que anirem treballant, però el que podem concretar ara és que al novembre entregarem aquests pisos de l'Av. Rius i Taulet i per al 2019, 120 pisos al Turó de Can Mates", ha explicat Fortuny.

Més info: Objectiu: construir un miler de pisos de lloguer protegit abans del 2030

 
Comentaris

Destaquem