Els Reis d'Orient arriben a Sant Cugat en la nit més màgica

Els Reis arribaran en helicòpter al centre i a Mira-sol; en tren a la Floresta, a cavall a les Planes i amb carruatge a Valldoreix

Els tres Reis Mags d'Orient protagonitzen aquesta nit la tradicional cavalcada del 5 de gener repartint il·lusió i regals entre els santcugatencs, especialment els nens. Com ja és tot un costum, Ses Majestats baixaran de l'helicòpter al parc de l’Arborètum, a les 17.00 hores. En aquell punt de la ciutat seran rebuts per l’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, que estarà acompanyada per primera vegada per dos representants del Consell d’Infants de la ciutat: l’alumna de 6è de primària de l’escola Avenç, Aina Priante, i l’alumne de 5è de primària de La Farga, Juan Lluquet.

Una vegada aterrats i després de ser saludats per les autoritats i els santcugatencs que es reuneixen al parc, els Reis pujaran a les carrosses per començar la cavalcada que recorrerà els principals carrers del centre de la ciutat i on repartiran tres tones de caramels sense gluten. A les 18.30 hores, els tres Reis faran l’adoració del nen Jesús a la plaça d’Octavià, i a les 20.00 hores arribaran a la plaça de Barcelona on, després de fer el parlament, recolliran les cartes dels nens i nenes de la ciutat.

La cavalcada, organitzada pels Amics dels Veterans i la Regalèssia i l’Ajuntament, premiarà un any més les millors carrosses d’enguany.

La cavalcada de Reis de Mira-sol

A Mira-sol els tres ambaixadors d'Orient arribaran a les 17.15 hores en helicòpter, concretament al camp de futbol, on seran rebuts pel tinent d’alcalde d’Urbanisme, Mobilitat i Habitatge, Damià Calvet. Després començaran un recorregut pels carrers del districte. A les 18.30 hores faran parada a l’església de Sant Joan Baptista i a les 19.30 hores arribaran al Casal de Mira-sol, on recolliran les cartes dels nens i nenes i hi haurà xocolatada per a tothom.

A les 20.00 hores se celebrarà el repartiment de premis del concurs de carrosses. Durant la cavalcada es repartiran 800 quilos de caramels. La cavalcada està organitzada per l’Associació de Propietaris i Veïns de Mas Gener.

La cavalcada de Reis de la Floresta

Els Reis arribaran en tren a l’estació de la Floresta a les 17.15 h, on seran rebuts pel tinent d’alcalde d’Economia, Empresa, Ocupació i Recursos Humans, Carles Brugarolas. Ses Majestats faran el parlament des de la plaça de l’Estació i iniciaran el recorregut pels carrers del districte. En total es repartiran 700 quilos de caramels. A les 19.30 hores rebran les cartes dels nens i nenes i s’oferirà una xocolatada per a tothom. 

La cavalcada de Reis de les Planes

Els tres Reis arribaran a les Planes amb cavalls a la plaça del Coll de la Creu d’en Blau, a les 18.00 hores, on seran rebuts pel regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech. Una vegada hagin arribat faran el parlament i s'iniciarà la cavalcada a cavall. En total es repartiran més de 300 quilos de caramels i a les 20.30 hores arribaran a Ca l’Avi, on se’ls oferirà sopar i hi haurà xocolatada per a tothom. La cavalcada està organitzada per la Comissió de Festes de les Planes. 

La cavalcada a Valldoreix

Valldoreix també viurà una intensa cavalcada de Reis la tarda del dimarts 5 de gener, amb propostes diverses com música i tallers, que finalitzaran amb la rua dels tres Reis Mags d'Orient. Les activitats familiars que acompanyaran la cavalcada, que s'estendrà de les 17.45 a les 20.00 hores, s'iniciaran a la plaça de Maria Sabater a les 17.00 hores, al costat de l’església de l’Assumpció. Així, i prèviament a la cavalcada, el grup de música Sandyriverdixie Jazz Band, que interpretarà temes de l’estil de Nova Orleans dels anys 40, s'alternarà amb diversos tallers com el de decorar garlandes de fusta per penjar fotos, fer fanalets i fabricar un tamborí. També hi haurà pintacares. A les 17.45 hores arribaran Melcior, Gaspar i Baltasar en els seus carruatges i es donarà el tret de sortida de la cavalcada.


Una vegada finalitzi la desfilada de Reis es farà una xocolatada per a tothom apta per a celíacs. L'activitat està organitzada per la secció de Cultura de l'EMD de Valldoreix i hi col·laboren diverses entitats culturals, així com les associacions veïnals i particulars.

Cobertura de la nit més màgica

Al web del TOT Sant Cugat i a les xarxes socials podreu trobar un seguiment minut a minut de les cavalcades de Reis, tant la del centre com la dels districtes. A més, podreu gaudir del millor reportatge de fotografies i vídeo. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem