Els robatoris de cotxes d'alta gamma es disparen a la zona de l'Hospital General

Les forces de seguretat detecten un augment petit dels robatoris a cases i un increment important en robatoris de cotxe

Els robatoris de cotxe d'alta gamma al voltant de l'Hospital General han augmentat de manera important. Així ho ha assegurat el president del Consell de barri Centre-Est, Ferran Villaseñor, durant la sessió celebrada aquest 25 de maig, on s'ha donat compte de la trobada de les entitats del barri amb la Policia Local i els Mossos d'Esquadra.

Els problemes de seguretat van centrar bona part del passat Consell de barri Centre-Est de fa tres mesos, i és per això que el president es va comprometre a crear un consell de seguretat del districte i fer trobades amb cossos de seguretat. La reunió entre representants veïnals i membres de la Policia Local i Mossos d'Esquadra ja es va produir i aquest 25 de maig se n'han donat les primeres conclusions.

Un aspecte que ha deixat clar Villaseñor és que la policia va transmetre que les xifres de delictes a Sant Cugat són substancialment menors a la de la majoria de municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Robatoris a cases i cotxes

Tot i això, les forces de seguretat sí que van informar en aquesta reunió de l'augment de dos tipus de delictes al municipi. Els robatoris de cotxes d'alta gamma i els robatoris a cases particulars.

En el primer cas, el president del Consell de barri ha parlat d'un "augment important" de sostraccions de cotxes d'alta gamma, localitzades principalment al voltant de l'Hospital General. Segons ha detallat, la policia va informar que els cotxes es robaven per ser utilitzats per fer atracaments a l'autopista.

Pel que fa als robatoris a cases, Villaseñor ha parlat "d'una mica" d'increment, sobretot en zones de Mira-sol. De fet, el TOT ha informat durant l'últim mes d'almenys dos robatoris en cases d'aquest barri santcugatenc.

En aquest sentit, la representant del PP al Consell de barri Centre-Est, Maria Dolors Domènech, ha donat a conèixer tres robatoris més que es van produir en un mateix dia en habitatges de l'avinguda Rius i Taulet.

Tal com ha recordat el president del Consell, fa dues setmanes els Mossos van detenir 13 persones per haver comès robatoris a Sant Cugat, entre altres municipis. "Des de llavors han caigut", ha assegurat, en referència a robatoris a cases particulars.

Consell de barri Centre-Est

Aquest dimecres, dia 25 de maig, s'ha celebrat una nova sessió del Consell de barri Centre-Est, que incorpora barris com el del Monestir, Coll Favà, Can Magí, Volpelleres o Can Barata.

Precisament els problemes amb l'abastiment d'aigua de Can Barata és una de les qüestions que s'ha tractat. També s'ha parlat dels problemes de soroll i olors que genera el Mercat Vell segons els veïns o els pressupostos participatius, que han rebut gairebé 1.000 propostes dels santcugatencs. Els diners de lliure disposició que té el Consell de barri per gastar o els problemes de botellot a la zona de Can Solà també han estat tractats.

El TOT explicarà aquests temes en profunditat durant els pròxims dies.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem