Els santcugatencs fan una crida per la pau i en favor dels refugiats

Els santcugatencs han reivindicat amb els somriures de Pallasos Sense Fronteres el Dia Mundial per la Pau

Els santcugatencs s'han sumat a la crida per la pau i en favor dels refugiats que s'ha fet aquest dissabte, dia 24 de setembre, en motiu del Dia Mundial per la Pau. La plaça d'Octavià s'ha omplert de famílies que s'han fet seu el missatge solidari i pacifista d'aquesta jornada, organitzada per l'Ajuntament de Sant Cugat amb la participació de diferents entitats i centrada enguany en el drama que estan patint els refugiats i el paper injustificable de la Unió Europea.

Una actuació de Pallassos sense fronteres ha servit per posar el punt alegre a la commemoració del Dia Mundial per la Pau i captivar els més petits en aquest missatge. "Tot plegat és una vergonya, però el riure no té fronteres. És el que demanem, que obrin fronteres d'una punyetera vegada", han exclamat els membres de l'entitat fent referència a la situació que pateixen moltes persones que fugen de la violència i de la guerra i que es troben amb les portes tancades dels països europeus.

Diferents entitats i representants polítics i socials de Sant Cugat s'han unit a la reivindicació amb la lectura d'un manifest per recordar que "Sant Cugat és una ciutat refugi" i reclamar a la Unió Europea que permeti als municipis fer l'acollida de persones que fugen de situacions terribles. "Sant Cugat manifesta preocupació per la crisi humanitària dels refugiats. 322.000 persones van travessar la Mediterrània el 2015 fugint de la guerra i violència i Milers han desaparegut o mort. La dignitat humana és inviolable i ha de ser protegida", reclama el manifest.

La jornada reivindicativa s'ha tancat amb una lectura de poesia i amb una actuació municipal. Durant tota la tarda del dissabte, també hi ha hagut un mural pintat al terra de la plaça d'Octavià per simbolitzar el drama dels refugiats al mar Mediterrani. Els santcugatencs hi han enganxat passes adhesives per demostrar el compromís de la ciutat amb les persones refugiades i per simbolitzar la distància que hi ha entre Damasc, la capital de Síria, i Sant Cugat, que és un total de 3.184.914 passes.

La plaça d'Octavià s'ha omplert pel Dia Mundial per la Pau FOTO: TOT Sant Cugat

Més informació
 
Comentaris

Destaquem