Sant Cugat dóna 108.000 € a tres entitats que vetllen pels refugiats

Les entitats beneficiàries són Proactiva Open Arms, Acció logística Solidària i Comitè Català de l'ACNUR

Tal com es va acordar el passat mes de juny, durant el ple municipal, Sant Cugat ha entregat, aquest dimarts 22 de novembre, 108.000 euros a tres entitats del tercer sector que vetllen pels refugiats que hi ha arreu del món.

En aquest cas, les tres entitats perceptores han estat Proactiva Open Arms, que ha rebut 38.000 € amb els que posarà en marxa una campanya de sensibilització adreçada als centres educatius per explicar els motius que porten als refugiats fugir de casa seva; Acció Logística Solidària, que ha rebut 35.000 € que destinarà en un projecte d'assistència sanitària als camps de refugiats del nord de Grècia i ho fa amb la col·laboració de l'Hospital Clínic de Barcelona; i ACNUR, que ha rebut 35.000 € que seran destinats al suport i assistència als desplaçats interns de l'Iraq i refugiats sirians.

Les tres entitats que han rebut aquesta quantitat econòmica s'han mostrat molt agraïdes amb l'Ajuntament per la seva col·laboració.

Per la seva banda l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha recordat el compromís de Sant Cugat amb els refugiats. De fet, tal com ha destacat Conesa, "Sant Cugat va ser de les primeres ciutats de Catalunya, que va aprovar destinar el 0,7% del pressupost en cooperació i solidaritat. El nostre ple va aprovar per unanimitat que la nostra ciutat es convertís en ciutat refugi. A més hem treballat amb una 20a d'escoles per enviar a Diavata material escolar i que més de 600 infants es poguessin escolaritzar. Des de Sant Cugat creiem que és molt important començar a conscienciar a la societat des dels infants".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem