Els santcugatencs ja poden votar per decidir com gastar 2 milions d'euros

Les votacions per decidir a què es destinen dos milions d'euros de l'Ajuntament comencen el 17 d'octubre

El procés participatiu per decidir a què es destinen els dos milions d'euros que l'Ajuntament ha obert a la ciutadania encara la fase final de les votacions. Des d'aquest mateix dilluns, dia 17 d'octubre, tots els santcugatencs majors de 16 anys poden votar entre els 25 projectes finalistes dels pressupostos participatius, tots ells sorgits d'entitats i ciutadans del municipi. Hi ha temps fins al 6 de novembre per emtre un vot, que es pot fer de manera digital o presencialment. El dia 9 de novembre l'Ajuntament donarà a conèixer els dotze projectes més votats i que s'executaran a partir del gener del 2017.

És la primera vegada que l'Ajuntament de Sant Cugat destina part de les seves inversions a uns pressupostos participatius perquè siguin els mateixos veïns els que decideixin quins projectes es converteixen en realitat. "Hi ha propostes molt variades i enginyoses, que potser des de l'Ajuntament no hi haguéssim pensat", ha celebrat el regidor de Participació Ciutadana, Joan Puigdomènech. Una iniciativa que té l'objectiu d'incentivar la participació i implicar la ciutadania en la presa de decisions sobre inversions municipals. Consulta els projectes.

Per tal de fomentar la màxima participació, l'Ajuntament ha engegat una campanya informativa per donar a conèixer el procés, que inclou l'enviament del fulletó informatiu i de la butlleta per votar a totes les cases del municipi. Aquest procés es va encetar a principis de 2016 i es van rebre gairebé un miler de propostes de ciutadans de Sant Cugat. "La participació va superar totes les expectatives", ha afirmat el sotspresident del Consell de Ciutat, Eduard Jener. Precisament ha estat el Consell de Ciutat l'òrgan encarregat de reduir els projectes fins a 25. El dia 17 d'octubre es farà una presentació pública de totes les propostes finalistes a la Casa de Cultura.

A més, el Consistori ha desenvolupat una aplicació per a mòbils per facilitar les votacions. "És molt fàcil de fer servir, volíem moltes votacions i fer-ho de manera senzilla", ha detallat la tinent d'alcalde d'Innovació, Joana Barbany, que ha explicat que aquesta APP s'utilitzarà a partir d'ara en els diferents processos de participació de l'Ajuntament. Es tracta de SantCugatDecideix, i es pot descarregar per Android i IOS.

La butlleta amb els 13 projectes grans (fins a 270.000 euros) i 12 projectes petits (fins a 50.000 euros)

Més informació
 
Comentaris

Destaquem