Emi Cruz: "En aquest barri, si demanes col·laboració, mai tens un no per resposta"

La Comissió de Festes de les Planes s'encarrega d'organitzar totes les festes que celebra el districte

Fa més de 40 anys, sigui a través d'una comissió o de les entitats veïnals que a les Planes hi ha una o més persones encarregades d'organitzar les celebracions que viu el barri. Des de la Festa Major fins a la Cavalcada de Reis. 

Una funció que, requereix molt esforç, i que sovint no es veu. El TOT Sant Cugat entrevista a la membre de la Comissió de Festes de les Planes Emilia Cruz, l'Emi, una veïna del barri des de fa gairebé 50 anys. 

Quan es va formar la Comissió de Festes?
Des de fa uns 40 anys. Abans però, anava a través de l'Associació de Veïns, que tenia diversos membres i cadascú s'encarregava d'una funció diferent. Hi havia un que feia les festes. Després ja es van crear entitats separades i aquestes farà uns 30 anys aproximadament.

Quan entra vostè a formar part de la comissió?
Fa 8 anys. Va haver-hi un moment que la comissió va dimitir en bloc i es va crear una nova comissió urgentment, perquè de fet, aquell any, la Festa Major, la va haver d'organitzar l'Ajuntament. Aquell octubre ens hi vam posar una altra vegada a treballar i vam estar-hi 6 anys, fins fa 2 anys que, pràcticament, va dimitir tota la comissió una altra vegada. En aquell moment ens vam quedar dues persones. Doncs, ens vam posar a buscar gent i vam aconseguir ser 10 membres.

Com valora la tasca de la comissió?
En general es treballa molt, tot i que no es veu prou i sovint es valora poc.

Des de la comissió organitzen diverses festes al llarg de l'any. Des de la Cavalcada de Reis fins la Festa Major, una altra vegada. Quina és l'estrella?
Sí. Hi ha Carnaval, la festa de primavera, estiu i tardor, la Festa Major i el Nadal. L'estrella és la Festa Major, és la que es viu més.

És una festa molt familiar. Sempre ha tingut el mateix format?
El format sempre ha estat aquest sí, pensant en activitats en què puguin participar-hi tots els veïns i veïnes. Les planes és un barri molt familiar. Aquest any però, vam demanar als veïns i veïnes que ens donessin idees per tal d'oferir més activitats al programa. Les propostes que vam rebre es van fer i tothom va estar molt content.

I és difícil organitzar-la?
Sí, perquè requereix molts dies. En aquests dies hi ha gent que no és de la comissió que ens venen a ajudar. Per exemple, som 10 persones de la comissió i venen 17 a ajudar-nos. En aquest barri, si demanes col·laboració, mai tens un no per resposta.

Ara a la comissió hi ha una persona jove, la resta sou més grans. Teniu per objectiu que puguin anar entrant els joves del barri?
I tant! Això és una lluita. Ara ve molta gent que ha vingut a viure al barri fa poc, i que es vol integrar. Els de tota la vida de 16 a 40 és molt difícil que vinguin... Ha passat sempre. La gent del barri no s'involucra sempre... les cares sempre són les mateixes i som 1200... A més, ara també ve gent de fora, d'altres barris de Sant Cugat.

Que curiós...
Hi ha més informació. I la gent de fora del barri s'entera... sigui pel Facebook o el TOT Sant Cugat.

Quina relació té la comissió amb l'Ajuntament?
Nosaltres tenim la gran sort que tenim a la Núria Camps, i és el nostre enllaç amb l'Ajuntament. Qualsevol cosa parlem amb ella i ella es posa en contacte, no ens podem queixar....

Què seria del barri sense la comissió?
La veritat és que no ens ho hem plantejat. Si no estigués, l'Ajuntament hauria de fer alguna festa, però potser no totes... potser organitzaria la Festa Major i les altres no es farien, perquè com moltes vegades ens diu, 'el vostre poble és Sant Cugat'. I realment, el nostre poble és Sant Cugat.

Què demana la comissió?
Volem animar a la gent jove que vingui i que ens doni idees. No fa falta ser membre, potser quan hi hagi una festa que vinguin i facin propostes, per exemple... és el que demanaríem més. Més suport en aquest aspecte...

Totes aquelles persones interessades en formar part de la Comissió de Festes de les Planes o aportar alguna idea o poden fer adreçant-se al Casal de les Planes o per mail a cflesplanes@hotmail.com

Més informació
 
Comentaris

Destaquem