L'Espai jove de les Planes, un espai per vincular-se al barri

El Casal de les Planes compta amb un espai per als joves del barri des del qual ofereix tot tipus d'activitats

Sortir de l'escola i anar a un espai on sociabilitzar-se, estudiar, aprendre i passar-ho bé. Aquests són alguns dels objectius amb què, cada tarda, a partir de les 16.30 h, l'Espai jove de les Planes obre les seves portes als joves d'entre 12 i 18 anys del barri.

Un espai adaptat i pensat per a poder fer tot tipus d'activitats. Des de fer els deures i estudiar per als exàmens fins a fer un taller de cuina.

L'Espai jove de les Planes ofereix, cada dia, una activitat diferent. Un cop els joves que hi assisteixen, poden ser al voltant d'uns 20 al llarg de la setmana, han acabat l'aula de repàs, cap a les 18.00 h de la tarda, el casal ofereix una proposta diferent. Cuina, tallers relacionats amb la construcció d'una màquina recreativa, guitarra i parkour, l'activitat estrella.

Des del Casal de les Planes també promouen que tant els joves de la part de les Planes que pertany a Sant Cugat com la que pertany a Barcelona es coneguin. I això ho aconsegueixen gràcies al projecte esportiu amb el qual tots els usuaris dels dos centres cívics es troben per jugar a futbol, a hoquei, bàsquet...

Un espai de les Planes obert a tothom

L'activitat de parkour és una de les que més triomfa FOTO: Haidy Blanch

Si bé és cert que l'Espai de joves de les Planes està pensat per a joves del barri, les activitats estan obertes a tothom. De fet, tal com destaca l'Elena Castro, la dinamitzadora del projecte de joves del Casal de les Planes, "és veritat que el casal està a una zona allunyada del centre, però hi ha activitats, com la del parkour que venen joves de Rubí, de Mira-sol o des del centre de Sant Cugat".

En els darrers anys el perfil d'usuaris d'aquest espai ha anat canviant. En aquest cas, Castro assenyala que el canvi es deu al fet que "vam veure la necessitat d'agafar els joves que venien del casalet infantil. Per fer aquest vincle entre els dos espais, hem creat un projecte pont. Així els infants del casalet venen aquí a fer alguna activitat, i van coneixent als joves i l'espai".

Amb tot, Elena Castro apunta que el fet que existeixi l'Espai de joves de les Planes "és una oferta interessant. En aquest barri els joves tenen pocs espais per a ells. Seria molt interessant que, amb els anys ells, es vinculessin per gestionar associacions o entitats del barri, com la Festa Major, per exemple".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem