Emotiu homenatge a Jaume Tubau, l'alcalde que no va arribar a ser-ho

La Sala de plens de l'Ajuntament de Sant Cugat ha acollit més de 100 persones entre amics, familiars i companys de política del desaparegut regidor

"Solucions i no lamentacions". Aquesta ha estat la frase més citada durant l'acte d'homenatge a Jaume Tubau, el comerciant i tinent d'alcalde de Relacions Institucionals i Seguretat Ciutadana, que va morir víctima d'un càncer el 4 de setembre de 2005. Una cita que repetia el desaparegut, i que com han destacat molts dels assistents a l'acte, defineix el caràcter positiu que tenia Tubau, qui va morir amb 46 anys. 

 

Més de 100 persones, entre familiar, amics i companys de política han assistit a l'emotiu acte que ha tingut lloc las sala de plens aquest dimarts, 27 d'octubre. 

 

“En Jaume encarnava uns valors que han de ser un nord per a tots, l’esforç per la feina ben feta, la responsabilitat del treball, la passió en tot el que feia, l'honestedat, i sobretot la generositat, un cor immens i el mirar la vida sempre de cara i amb la cara positiva”, n'ha remarcat Ramon Grau, editor de Totmedia, qui ha parlat en nom dels amics. Amb aquest acte “li retornem una petita part del molt que va sembrar en la seva curta però intensa vida”, ha destacat. 

 

La seva vídua, Laura Pires, i els seus fills, Miquel i Berta Tubau, també han recordat el seu marit i pare. "Havia estat tant fàcil estimar en Jaume... l'alcalde de soca-rel... persona sensible i compromesa...estimava el seu país i el portava el cor ", ha destacat Laura Pires, emocionada, citant paraules d'amics. 

 

De la seva banda, l'alcaldessa, Mercè Conesa, també s'ha mostrat convençuda que Jaume Tubau hagués arribat a ser alcalde de Sant Cugat i ha destacat l'actitud positiva que tenia el regidor. 

 

Mireu les fotos de l'acte. 

Altres reconeixements de la ciutat

El fill de Tubau l'ha recordat emocionat. FOTO: Artur Ribera

A banda d'aquest acte la ciutat ja li ha brindat altres homenatges a la seva memòria com l'entrega de la medalla d'or de la ciutat, entregada a títol pòstum, i la dedicatòria de la Zona Esportiva Municipal (ZEM) de Coll Favà que porta per nom ZEM Jaume Tubau. Tot i això, aquest dimarts la família ha tornat a rebre una altra medalla d'or de la ciutat, perquè tal com ha explicat l'alcaldessa, Mercè Conesa, la família la va perdre en un robatori que va patir. "Li volem tronar aquest reconeixement", ha apuntat Conesa.

 

Igualment el Júnior FC i el Sant Cugat Esport FC organitzen cada any els seus tornejos d'estiu de futbol base que porten el nom de Jaume Tubau.

Jaume Tubau

Tubau, que estava casat i tenia un fill i una filla, va néixer a Sant Cugat i regentava les carnisseries que portaven el seu cognom i que va començar amb l'establiment del carrer de la Torre.

 

El santcugatenc que estava molt vinculat a la vida social i comercial de la ciutat, va jugar amb el Sant Cugat Esport. En el moment de la seva mort Tubau encapçalava la tinència d'alcaldia de Relacions Institucionals i Seguretat Ciutadana. En aquesta faceta com a polític, Tubau, va entrar a formar part de l'equip de govern el 1999 amb la candidatura de l'exalcalde Lluís Recoder, quan es va presentar a les llistes de CiU com a regidor independent, durant aquell mandat va ser el regidor de Comerç i d'Instal·lacions Esportives.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem