En funcionament una App per alertar als veïns dels robatoris dels seus barris

La iniciativa ha estat desenvolupada per un santcugatenc, és gratuïta i està disponible en català, castellà i anglès

Un santcugatenc ha posat en marxa una aplicació per alertar als veïns de barris i comunitats per si els lladres actuen a la seva zona o veuen algun moviment sospitós. Sota el nom de QgatSafe, l'App permet que els veïns s'avisin entre ells en temps real i puguin prendre mesures com avisar a la policia, tancar i vigilar accessos o quedar-se a l'interior dels habitatges.



L'App té un funcionament senzill, ja que amb només prémer un botó del telèfon, es genera una alerta que envia la posició en el mapa, una foto i opcionalment un missatge als usuaris que estan més a prop i a continuació es pot coordinar a través d'un xat. Segons el creador, que accepta propostes per millorar el sistema, un efecte secundari d'aquesta aplicació i a diferència de grups de Whatsapp tancats, és que pot tenir efecte dissuasiu.



De moment l'aplicació només està disponible per a sistemes Android i encara que està impulsada des de Sant Cugat, funciona a tot l'Estat espanyol i Xile. La iniciativa, que és gratuïta i es pot fer servir en català, castellà i anglès. A més i per la pròxima versió les alertes es publicaran anònimament al compte de Twitter de QgatSafe perquè es pugui estar informats sense l'App i marcar "llocs d'interès" per rebre notificacions encara que no estiguis a la zona.

L'App envia alertes als usuaris de la zona FOTO: CedidaEs pot especificar el mètode d'entrada del lladre i els detalls FOTO: Cedida

Més informació
 
Comentaris

Destaquem