Enderroquen la històrica casa d'Uniformes Prat

Ens els últims mesos s'han tirat a terra diverses cases històriques de Sant Cugat del Vallès

La històrica casa d'Uniformes Prat del carrer de Sant Domènec de Sant Cugat ha estat enderrocada aquest dilluns 19 de novembre. Es tractava de la Can Prat, l'immoble on Uniformes Prat va vendre bates i uniformes a moltes generacions de santcugatencs des de 1930 i fins al 2008, quan l'empresa es va traslladar al carrer de Santiago Rusiñol. Un emblema del poble i que, com altres cases antigues, s'ha enderrocat en els últims mesos.

Cal Dionís, Cal Boldú o Cal Carlons són només alguns dels exemples de les cases de poble que s'han tirat a terra per construir un nou habitatge o un bloc de pisos. Un tros més de la història de Sant Cugat que ha estat enderrocat per construir-hi nous habitatges.

Més info: Les cases de poble deixen pas a noves construccions

La casa d'Uniformes Prat no estava catalogada dins del Catàleg de Patrimoni de l'Ajuntament de Sant Cugat. Tot i això, aquell tram del carrer de Sant Domènec es destaca en el catàleg patrimonial com un conjunt tipològic de l'antiga vila de Sant Cugat. "El centre de l’activitat de la vila medieval era la plaça de l’església de Sant Pere d’Octavià, on conflueixen els carrers Sant Domènec, Major i Castillejos, dels quals partien els antics camins que anaven a diversos indrets fora de la vila", explica el document.

uniformes prat

Així era la casa de Can Prat a Sant Cugat FOTO: Artur RIbera

Així, al carrer de Sant Domènec es troben cases datades d'abans del segle XVI, com Can Matas o Cal Rifé; del segle XVIII, amb cases de vitivinicultors; i del segle XIX, cases pageses com era el cas de Can Prat.

Segons el catàleg, tot i no està protegides, les edificacions del conjunt tipològic de la vila de Sant Cugat s'han de cenyir a una rehabilitació preferent de l’edificació tradicional. "La pauta d’actuació preferent és, en tots els casos com la restauració o rehabilitació d’edificis amb fitxa individual o d’edificis del conjunt sense fitxa individual és la recuperació de la composició històrica de les façanes i el respecte als elements protegits o destacables", afegeix el Catàleg de Patrimoni.

Així, el text especifica que quan la coberta existent s’hagi d’enderrocar i reconstruir, la nova coberta mantindrà el pendent i posició de l’anterior edificació.

CASA UNIFORMES PRAT 8

El mur exterior també serà enderrocat FOTO: Bernat Millet

Més informació
 
Comentaris

Destaquem