Engega l'operació policial Grèvol posant èmfasi en l'autoprotecció

L'operació Grèvol entre en funcionament amb col·laboració entre Policia Local i Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Sant Cugat tornaran a ajuntar forces, un any més, durant aquest Nadal per lluitar contra els robatoris als eixos comercials de la ciutat. Una de les claus és que tant els comerciants com els ciutadans posin els cinc sentits a l'hora de les compres de Nadal i que tinguin els seus objectes personals controlats en tot moment.

La tinenta d'alcaldia, Elena Vila, ha volgut destacar en la presentació del dispositiu aquest dijous 5 de desembre, que l'objectiu d'aquest dispositiu especial és que els ciutadans puguin fer les seves compres amb seguretat. En paral·lel, el regidor de Seguretat, Francesc Carol, també ha explicat que aquesta operació també vol fer disminuir la sensació d'inseguretat que puguin tenir els ciutadans.

Rodríguez, Carol, Vila i Escarré FOTO: Yves Dimant

Rodríguez, Carol, Vila i Escarré FOTO: Yves Dimant 

En paral·lel, el cap dels Mossos d'Esquadra, Manel Rodríguez, ha posat èmfasi en la importància de l'autoprotecció i ha destacat la importància de portar les bosses de mà creuades i amb tancaments difícil, d'obrir, així com la necessitat dels comerços de tenir els productes de valor a prop de la porta que és on sol haver-hi personal del comerç. Rodríguez també ha explicat que en aquest dispositiu també posen èmfasi en lluitar contra les estafes. "Durant aquesta època nadalenca s’incrementen notablement les compres per internet. Són habituals les estafes en aquest àmbit ", ha subratllat.

 
El cap dels Mossos Manel Rodríguez FOTO: Yves Dimant

El cap dels Mossos Manel Rodríguez FOTO: Yves Dimant

El cap de la Polica Local de Sant Cugat, Josep Maria Escarré, ha dit que l'objectiu és oferir una tranquil·litat als ciutadans i als comerços i que sentin que la policia està a prop per intervenir si fa falta.

El cap de la Policia Local Josep Maria Escarré FOTO: Yves Dimant

El cap de la Policia Local Josep Maria Escarré FOTO: Yves Dimant

 

Les tres operacions 

  • Operació Grèvol: Mossos i Policia Local es coordinen per intensificar la vigilància de les zones comercials i d’altres punts de la ciutat a través de patrulles mixtes. D’aquesta manera es volen prevenir els delictes, com per exemple furts i robatoris, i augmentar la sensació de seguretat tant per als comerciants, pels usuaris dels comerços i per a la resta d’usuaris de les vies públiques.
  • Operació Neula i Tió: agents de la Policia Local fan inspeccions administratives a comerços per controlar específicament els articles nadalencs i joguines, amb l’objectiu de vetllar perquè es compleixin amb la normativa de seguretat i qualitat europea i nacional.
  • Operació Banús: va dirigida a la vigilància de la venda ambulant sense permís (‘top manta’) amb la intenció d’evitar la venda de productes falsificats.

Per això, han engegat una campanya per tal de transmetre una sèrie de consells que ajudin a prevenir i a l'autoprotecció. En aquest sentit, Mossos planteja consells per a unes compres segures i per als comerciants.

Nadal, al TOT Sant Cugat

Com cada any, el TOT Sant Cugat us acosta tota l'actualitat, notícies, agenda d'actes, fotografies i vídeos de la celebració de Nadal a la ciutat. Ho podeu trobar al canal "Nadal" del web www.totsantcugat.cat. En l'edició en paper del TOT trobareu dos reportatges amb totes les activitats el divendres 13 i el divendres 20 de desembre. 

També podeu seguir l'actualitat nadalenca a les xarxes socials del TOT Sant Cugat, a TwitterFacebook i Instagram.

 
Comentaris

Destaquem