Engeguen una campanya per reclamar una solució a l'incivisme derivat de l'oci nocturn

Veïns del barri de Sant Francesc-Monestir s'han unit a través de Facebook per reclamar la solució

Veïns del barri Sant Francesc-Monestir han posat en marxa una nova campanya per tal de reclamar una solució als problemes d'incivisme que es generen amb el botellón i l'oci nocturn.

Sota el lema "Botellón? No, gràcies volem dormir", els veïns han distribuït un cartell per les xarxes socials i l'han penjat en diversos punts del barri amb l'objectiu de "que la gent del barri vegi que tenim la voluntat de reclamar la solució a aquesta situació i que se sumin", tal com explica el veí Andreu Sierro.

Des del barri de Sant Francesc-Monestir són conscients que "es tracta d'un conflicte complicat. Hem de ser prudents perquè no sabem si realment es tracta de la Carpa del Set Ball o d'algun altre establiment d'oci de la zona. Nosaltres sabem que ha d'existir l'oci nocturn i ho entenem, però també existeix el dret a descansar", afegeix Sierro.

I és que des de fa uns mesos l'augment del botellón a la zona, actes incívics que afecten el barri i el problema acústic que impedeix el descans dels veïns els caps de setmana s'ha convertit en un veritable problema per a molts dels residents d'aquesta zona.

El cartell de la campanya:

Carta al Consistori

Precisament, aquesta mateixa setmana, veïns del barri han fet arribar una carta a la tinenta d'alcaldia d'Entorn Urbà, Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira, i al director de Seguretat de Sant Cugat, Jaume González, demanant una resposta a tota aquesta problemàtica.

La carta, que s'ha compartit a les xarxes socials diu així:

Benvolguts,

Des de fa mesos estem detectant al barri que l’incivisme no para de créixer. D’entre tots els temes n’hi ha un especialment molest pels veïns i té a veure amb l’oci nocturn.

Entenem que ha d’existir una zona pels ciutadans on han de gaudir de la nit però tal com està desenvolupat un grup nombrós de veïns patim les conseqüències de soroll, brutícia, i per què no dir de seguretat.

Aquest tema té dos vessants: la primera és el nivell acústic que a altes hores de la nit podem escoltar des dels nostres habitatges en diferents punts del barri. Nosaltres no podem identificar exactament qui produeix la molèstia. I segon, una de les conseqüències d’aquest oci nocturn, que probablement per una política de preus de les consumicions i que Sant Cugat s’ha posat de moda, ha traslladat el botellón a la nostra ciutat. Concretament molt a prop del nostre barri.

Els veïns ens preguntem que farà l’ajuntament? De quina manera ha pensat solucionar aquest problema? Creiem que el diàleg és fonamental i que s’ha de trobar un consens, però evidentment hi ha una part que no podem controlar. O sí?

Un estiu conflictiu

La Carpa està ubicada al límit entre Sant Cugat i Cerdanyola FOTO: Cedida

La problemàtica del soroll i l'incivisme al barri es destapava aquest mes d'agost, quan davant les reiterades queixes dels veïns, el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomenech, demanava una reunió amb el seu homòleg a Cerdanyola per tal de mirar de reduir l'impacte sonor que de la Carpa del Set Ball.

Dos dies després, el 5 d'agost, l'Ajuntament de Cerdanyola afirmava que "les sonometries realitzades per inspectors municipals a la Carpa Set Ball es trobaven dins dels límits permesos".

Aquell mateix cap de setmana, diumenge 7 d'agost, una veïna de la zona feia arribar al TOT dos vídeos en els quals se sentia perfectament la música que arribava, fins a casa seva, i, suposadament, procedia de la Carpa.

Un dels vídeos que enviava la veïna:

Després d'aquest conflicte, els veïns del barri prefereixen mantenir la prudència abans d'afirmar si realment es tracta de la Carpa del Set Ball o d'un altre punt. Per això mateix, es plantegen, en els pròxims dies, fer una inspecció ells mateixos per totes les zones d'oci nocturn de Sant Cugat i veure d'on surt el soroll.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem