Ensenyament culpa el 155 del retard en les obres a les escoles

Les classes a l'Escola La Mirada no podran començar fins al 17 de setembre per un retard en les obres

El Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha responsabilitzat al govern espanyol del retard en les obres en les escoles durant aquest estiu i en culpa a l'aplicació de l'article 155. L'Escola La Mirada de Sant Cugat del Vallès és una de les més afectades, ja que el retard en la instal·lació dels nous mòduls prefabricats impedirà als més de 170 nens i nenes del centre santcugatenc començar les classes aquest dimecres 12 de setembre.

"No ha estat un any normal en les obres d'estiu perquè es van licitar amb retard, però no era normal la situació del 155 i que els gestors de Madrid no volguessin signar els expedients. En molts casos ha fet que les obres no es poguessin fer. Això només és mostra d'ineficàcia i  manca de responsabilitat dels gestors de Madrid”, ha assegurat el conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, a través d'un comunicat emès el passat 6 de setembre.

Més info: Els infants de La Mirada començaran més tard el curs per retard en les obres

La Mirada, a l'espera de la construcció d'un edifici definitiu que també va amb retard, funciona amb mòduls prefabricats en el pati de l'Escola Olivera. Per aquest curs necessitaven nous barracons per ampliar el centre i aquests no van arribar fins al divendres 7 de setembre. Això ha fet impossible que l'escola estigués preparada per iniciar les classes aquest 12 de setembre i no ho farà fins al dia 17.

L'Ajuntament de Sant Cugat ha ofert un servei d'acollida pels nens i nenes a la Biblioteca de Volpelleres. Des de l'Associació de Famílies d'Alumnes de La Mirada s'han mostrat indignats i emprenyats, ja que recorden que l'any passat els mòduls ja van arribar molt justos i que la construcció del centre definitiu també va amb retard. A més, tot i agrair el gest de l'Ajuntament de cedir la biblioteca, apunten que no es podran fer classes i, entre altres, tampoc hi haurà servei de menjador.

D'altra banda, a l'Escola Catalunya també van patir retards en les obres que havien de solucionar els problemes de filtració d'aigua que afectaven una aula d'infantil. Des del centre van denunciar la situació el passat 4 de setembre, però ja ha quedat solucionat amb un terra provisional.

 

 
Comentaris

Destaquem